Αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ελλάδας και της Αλβανίας

Αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ελλάδας και της Αλβανίας

Η βελτίωση της πρόσβασης των ελληνικών και των αλβανικών πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να υποστηρίξουν την ACCESS ανάπτυξη, την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και τη διεθνοποίηση τους, είναι ο βασικός στόχος του έργου ACCESS που εντάσσεται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013 με συντονιστή το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Η έναρξη των εργασιών του έργου έγινε στα Γιάννενα παρουσία εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων αλλά και των επιμελητηρίων Αργυροκάστρου και Τιράνων. Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γιάννης Μήτσης μια από τις κύριες δράσεις του έργου είναι η δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας όπου οι Μμε από την Ελλάδα και την Αλβανία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στην αντικειμενική δυσκολία που έχουν μικρομεσαίοι στην αναζήτηση ακόμη και ενός μικρού δανείου ή μικρής εγγύησης από τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα αναφέρθηκε η τεχνική συνεργάτης του Επιμελητηρίου για το συγκεκριμένο έργο Μελίνα Λαζαροπούλου.

Στις υπόλοιπες δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσω του Access πλην της διαδικτυακής πλατφόρμα, όπως δικτύωση με επενδυτές, αλλά εκπαίδευση αναφέρθηκε εκ μέρους της τεχνικής εταιρείας ο Νίκος Βασιλειάδης.

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων στην Αλβανία, ένα "έργο" π...
Μια πράξη αγάπης απο την Ελένη Σαραντίτη για το ελ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη