Εξελίξεις βγαλμένες από μαφιόζικη ταινία στην αλβανική πολιτική για την υπόθεση Ντοσι

Εξελίξεις βγαλμένες από μαφιόζικη ταινία στην αλβανική πολιτική για την υπόθεση Ντοσι

Ο υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι χαρακτήρισε ος "αμέτρητα και σοκαριστικά ψέματα" τους ισχυρισμούς του βουλευτή του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος Τομ Ντοσι οτι "ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα είχε πληρώσει 600.000 ευρώ για τη δολοφονία του και ενός άλλου βουλευτή της αντιπολίτευσης, καθώς ο πληρωμένος δολοφόνος ήρθε και μου τα ομολόγησε όλα".

Ο κ Ταχίρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου διηγήθηκε μια συνάντηση που έχει στο Δυρράχιο με τον βουλευτή Τομ Ντοσι στις 6 Σεπτεμβρίου 2014. Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι κατά τη συνάντηση αυτή ο κ Ντοσι είχε πει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή των γεγονότων από την έκδοση που εμφανίζει δημοσίως τώρα.

Ο κ Ταχίρι, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του ως "αμέτρητες εικασίες».

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι πριν από έξι μήνες, ο κ. Ντοσι είχε πει ότι πίσω απο το σχέδιο δολοφονίας ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. Ο βουλευτής - σύμφωνα με τον υπουργό - υποστήριζε ότι «ο Μπερίσα ήθελε να πάρει εκδίκηση για την ήτα στης εκλογές στην Σκοδρα το οποίο αποτελεί προπύργιο του Δημοκρατικού Κόμματος."

"Στην διήγημα του Τομ Ντοσι - είπε ο υπουργός - εμπλέκονταν ένα μίγμα προσώπων, οπος ο πρώην οδηγός του προέδρου του Ρεπουμπλικανικου Κόμματος, Φατμίρ Μεντίου μαζί με τον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή της αστυνομίας, Αγκρον Κουλιτσι, ο Αγκιμ Ράμα, ο κουνιάδος του πρώην πρωθυπουργού Σαλι Μπερίσα, ο εισαγγελέας κακουργηματων, Εουγκεν Μπετσι, ο Ιμερ Λάλα και ο Ιλυ Τζατζολαρι, ο ιδιοκτήτης ενος μπαρ, τον οποίον θεωρούσε ως οργανωτή της δολοφονίας του".

Ο κ Ταχίρι, δήλωσε ότι μετά από αυτές τις δηλώσεις κατά τη συνάντηση που είχαμε το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο Ντοσι αρνήθηκε κατηγορηματικά - παρα που τον παρότρυνα - να απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.

Ο Υπουργος Εσωτερικών προέβη στις δηλώσεις αυτες λίγοι ώρα μετα της αναφορες στα ΜΜΕ οτι ο συλληφθείς ος "πληρωμένος δολοφόνος" δήλωσε κατα την ανάκριση του οτι "το όλο σενάριο το έφτιαξε ο Τομ Ντοσι" και οτι πληρώθηκε για να ομολογήσει στης αρχές αυτα που του είχε πει. "Μάλιστα μου αγόρασε και ενα πολυτελές αυτοκίνητο" αναφέρεται να έχει δηλώσει στης αρχές ο συλληφθείς, ένας 36 χρόνος με επιβαρυμένο ποινικό μητρώο.

Τελος ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία και τα μέχρι στιγμής γεγονότα, προκύπτει οτι κανένας από τους αναφερόμενους που εμπλέκονται στην ιστορία του Ντοσι δεν οργάνωσε και δεν αποπειράθηκε να πράξει τη δολοφονία του.»

Ο Σαμίρ Ταχίρι πρόσθεσε δε οτι "το βίντεο το οποίο ισχυρίζεται οτι διαθέτει ο βουλευτής και που - σύμφωνα με τον ίδιο - αποδεικνύει το σχεδίο δολοφονίας του, δεν το έθεσε πότε στην διάθεσή μου η των αρμοδίων οργάνων".

Εν το μεταξι η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω εκπροσώπου της επανέλαβε την θέση της οτι χαιρετίζει την απόφαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας να διαγράψει τον Τομ Ντοσι, ο οποίος οπος χαρακτηριστικά αναφέρει "φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματικές δραστηριότητες".

"Η Ηνωμένες Πολιτείες παίρνουν στα σοβαρά την απειλή του εγκλήματος και της διαφθοράς κατά των ελεύθερων και δημοκρατικών κοινωνιών", ανέφερε σε ανακοίνωση της η πρεσβεία τη Δευτέρα μετα την απόφαση του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος να τον διαγράψει.

«Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας να απομακρύνουν τα άτομα που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες ή τη διαφθορά", ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Συνάντηση Ράμα με τον πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τον...
Διαμαρτυρία της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησιάς τη...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη