Δίαυλος συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του Αλβανικού Δήμου Φιέρ

Δίαυλος συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του Αλβανικού Δήμου Φιέρ

Μετά από επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου του Φιέρ κ. Baftjar ZEQAJ, προς τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο επίσκεψη αποστολής του Δήμου Ιωαννιτών στο Φιέρ, με επικεφαλής το Δήμαρχο, συναποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Γκόλα και τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου κ. Στέφανο Ζέρβα.

Η αποστολή του δήμου Ιωαννιτών συμμετέχετε σε Συνάντηση Εργασίας, που αφορούσε τη έναρξη συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων, πάνω σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, ευρωπαϊκά και διασυνοριακά προγράμματα με αντικείμενο τον Τουρισμό, Πολιτισμό και Περιβάλλον.

Κατά την διάρκεια των επαφών , συζητήθηκε η δημιουργία των κατάλληλων εργαλείων – μηχανισμών συνεργασίας, που αφορούν τις δύο πόλεις στον σχεδιασμό καθώς και στις απαραίτητες ενέργειες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον , βασισμένες πάνω σε κοινά αμοιβαία οφέλη και ενδιαφέροντα.

Παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα λειτουργίας και διαχείρισης σε επίπεδο 1ου βαθμού αυτοδιοίκησης. Παρουσία των αρχών της περιοχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δύο Δήμαρχοι συνυπέγραψαν προσύμφωνο πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων, το οποίο ανέλαβαν να παρουσιάσουν στα αντίστοιχα δημοτικά συμβούλια προς έγκριση.

Το πρόγραμμα επίσης συμπεριελάμβανε επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Απολλωνίας και στο Ορθόδοξο Μοναστήρι της Αρντενίτσας καθώς και δύο θεατρικές παραστάσεις, προς τιμήν των προσκεκλημένων, η πρώτη από τη θεατρική ομάδα ‘Πολυθέαμα Ιωαννίνων’ και η δεύτερη από τον τοπικό Δημοτικό Θίασο (Ιταλοαλβανικός) της περιοχής του Φιέρ.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν ο τέως Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φίλιππος Φίλιος ο όποιος είχε ξεκινήσει επί θητείας του τις συνομιλίες συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων, καθώς και ο συνδημότης κ. Δημήτριος Γκόγκας ο όποιος και βραβεύτηκε από τον Δήμο του Φιέρ , ως «επίτιμος φίλος» της πόλης.

Ράδιο Δρυϊνούπολις: 24 χρόνια στην υπηρεσία της εν...
Κατάσχεση λεωφορείου και σύλληψη οδηγών για μεταφο...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click