Χαμηλού επιπέδου ο κλάδος υγείας της Αλβανίας

Χαμηλού επιπέδου ο κλάδος υγείας της Αλβανίας

Μελέτη του International SOS, μιας ειδικής οργάνωσης στην υγειονομική περίθαλψη και τα επείγοντα περιστατικά για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν για λόγους εργασίας σε διάφορα μέρη του κόσμου κατατάσσει την Αλβανία στην ίδια κατηγορία με την Μολδαβία ή τις εμπόλεμες ζώνες όπως πχ της Ουκρανίας. Στην ίδια κατηγορία κατατάσσονται τα Σκόπια, το Κόσσοβο, η Βοσνία Ερζεγοβίνη και η Λευκορωσία.

Το International SOS καταγράφει τους κινδύνους που παρουσιάζει το σύστημα υγείας με βάση το επίπεδο της απειλείς των μεταδιδόμενων ασθενειών, της υγιεινής, την συχνότητα ατυχημάτων και την ποιότητα της τοπικής δομής για την περίθαλψη.

Οι κίνδυνοι έχουν να κάνουν με τις δυσκολίες εύρεσης νοσοκομείων και καλών γιατρών στις απόμακρες περιοχές ή την εύρεση των κατάλληλων φαρμάκων.

Στην μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Washington Post αναφέρεται πως οι περισσότερες χώρες νοτιοανατολικά της Ευρώπης έχουν μέτριο επίπεδο κινδύνου.

Εκπλήσσει το γεγονός που η Ελλάδα αποτελεί από τις ασφαλείς χώρες για να ταξιδεύει κανείς ενώ το σύστημα υγείας έχει υποστεί περικοπές που φτάνουν το 40% από το 2011 και μάλιστα υπήρχαν ελλείψεις στα φάρμακα και γιατρικά μηχανήματα.

Το διαβάσαμε στον Πελασγό Κορυτσάς

Η απογραφή στις Δρυμάδες και τα νέα τουριστικά χωρ...
Νέα ποινική δίωξη για τα κτήματα στην περιοχή της ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη