Κατεδαφίζουν Εκκλησία για να δώσουν το κτήμα στην σύζυγο του... Προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας!!!

Κατεδαφίζουν Εκκλησία για να δώσουν το κτήμα στην σύζυγο του... Προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας!!!

Το ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας αποφάσισε ότι θα πρέπει να κατεδαφιστεί η Καθολική Εκκλησία στο Ελμπασάν για να ελευθερωθεί το κτήμα που πρέπει να δοθεί στην οικογένεια της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι.


Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη και είναι αποτέλεσμα μιας υπόθεσης που έχει ξεκινήσει το 2005 κατά της καθολικής εκκλησίας που έχει ανεγερθεί το 1996 σε κτήμα που η εκκλησία αγόρασε νόμιμα από το Αλβανικό κράτος και το έχτισε με νόμιμη άδεια.

Η Αλβανική εφημερίδα ΤEMA γράφει ότι πίσω από την απόφαση αυτή κρύβονται οι πιέσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας στα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου (που διορίζονται από τον ίδιο) για να επιστραφεί το κτήμα στην οικογένεια Καραοσμάνη που έχει ως κληρονόμο την σύζυγο του Οντέτα Νισσάνι.

Για πρώτη φορά το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας αποφάσισε την κατεδάφιση μιας εκκλησίας προς όφελος ενός ιδιώτη θέτοντας έτσι ένα επικίνδυνο προηγούμενο στο νομικό πλαίσιο της Αλβανίας, επάνω στο οποίο μπορούν να βασιστούν και άλλοι πολίτες που έχουν απαιτήσεις σε κτήματα και περιουσίες που ανήκουν σε Θρησκευτικές Κοινότητες, είτε αυτά είναι Εκκλησίες είτε Μουσουλμανικά τεμένη.

Για αυτό το λόγο αυτό, όλες οι θρησκευτικές Κοινότητες στο Ελμπασάν, ζήτησαν την επέμβαση του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, και του Κοινοβουλίου της Αλβανίας για να μην προχωρήσουν στην εκτέλεση αυτής της κατεδάφισης και παράλληλα ζήτησαν από ΜΜΕ να προβάλλουν το θέμα αυτό ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη.

Συγχρόνως, απείλησαν ότι θα ενημερώσουν όλες τις Θρησκευτικές Οργανώσεις Παγκοσμίως για να επέμβουν και να καταδικάσουν την απόφαση αυτή προκαλώντας ζημιά στην εικόνα της θρησκευτικής ειρήνης και ανεκτικότητας που προβάλει η Αλβανική κυβέρνηση διεθνώς.

Ο αλβανικός εθνικισμός και η καλλιέργεια του με τη...
Συνολικά 427.000 αυθαίρετα κτίρια χτίστηκαν στην Α...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click