Συναντηση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής με κορυφαίους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Συναντηση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής με κορυφαίους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η ηγεσία της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής συναντήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου με κορυφαίους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είναι αρμόδιοι για τα θέματα σχέσεων με την Αλβανία, με σκοπό να πιέσουν την κυβέρνηση των Τίρανων ώστε να βελτιωθεί η μεταχείριση της Ελληνικής Μειονότητας στη χώρα.

Η συνάντηση είχε ζητηθεί πριν από την έγκριση της Γερουσίας του νέου Πρέσβη στην Αλβανία, Ντόναλντ Λού, ο οποίος θα πρέπει να βρίσκεται στα Τίρανα τον επόμενο μήνα για να αναλάβει τα καθήκοντά του ως διπλωμάτης των ΗΠΑ στη χώρα.

«Τα τελευταία 20 χρόνια, έχουμε συναντηθεί σχεδόν με κάθε νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αλβανία για να συζητήσουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με τη μεταχείριση της ελληνικής μειονότητας στη χώρα», δήλωσε ο Νίκολας Γκέιτζ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας. «Οι συζητήσεις αυτές βοηθούν στο να επιτευχθούν σημαντικές βελτιώσεις για τη μειονότητα, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερο που πρέπει να γίνουν.»

Ο κ. Γκείτζ στην επίσκεψη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνοδευόταν από τον Μενέλαο Τζέλιο, αντιπρόεδρο και τον Γιώργο Νάνη, ταμία της ΠΟΑ.

Στη συνάντηση με τον πρέσβη Λού που είναι ένας έμπειρος διπλωμάτης, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπηρετήσει σε ανώτατες θέσεις στην Ινδία και Αζερμπαϊτζάν, συμμετείχαν ο Thoma K. Yazdgerdi διευθυντής σχέσεων Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης και ο υπεύθυνος γραφείου της Αλβανίας στις ΗΠΑ Benjamin P. Rinaker .

Η ηγεσία της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας παρουσίασε μια λίστα με τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μειονότητες στην Αλβανία και εξετάστηκαν τρόποι για την αντιμετώπισή τους. Δεν ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες των συζητήσεων, αλλά όλες οι συστάσεις που έγιναν αφορούσαν τα μέτρα που Αλβανικές Κυβερνήσεις έχουν υποσχεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πάνω από μια δεκαετία και δεν εφαρμόζουν.

Πολλαπλές κλοπές στους Γεωργουτσάτες, βανδάλισαν τ...
Εκδήλωση ΣΦΕΒΑ για τον Αυτονομιακό αγώνα της Β.Η. ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click