Από τις 2 Απριλίου, η Αλβανία και το Ισραήλ θα συνδέονται απευθείας μέσω αμοιβαίων αεροπορικών δρομολογίων.
Η αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Υποδομών και Ενέργειας, Μπελίντα Μπαλούκου, δήλωσε σήμερα ότι η νέα αυτή απευθείας αεροπορική γραμμή ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες διατηρούν στενούς ιστορικούς δεσμούς.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Ισραήλ, η Μπαλούκου είχε συνάντηση με τη Ντίνα Μπεν-Ταλ Γκανάντσια, γενική διευθύντρια της ισραηλινής εθνικής αεροπορικής εταιρείας EL AL. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην εδραίωση της νέας αεροπορικής σύνδεσης, καθώς και στις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας στους τομείς των αερομεταφορών και του τουρισμού.
Η υπουργός τόνισε ότι η έναρξη των απευθείας πτήσεων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Αλβανίας. Ο πρώτος επίσημος πτήση, που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Απριλίου, θα μεταφέρει στην Τιράνα προσωπικότητες από τον χώρο του τουρισμού και της ψυχαγωγίας. Ο στόχος είναι η προώθηση της Αλβανίας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού για την Ευρώπη, αξιοποιώντας την αυξανόμενη δυναμική του κλάδου.
Η νέα αεροπορική γραμμή αναμένεται να διευκολύνει τη μετακίνηση ταξιδιωτών και επιχειρηματιών μεταξύ των δύο χωρών, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.
Σχόλια