Τίρανα: 6 συλλήψεις για εξαπάτηση μέσω call center

Τίρανα: 6 συλλήψεις για εξαπάτηση μέσω call center

Η Αστυνομία των Τιράνων εντόπισε έναν ακόμη χώρο διαμορφωμένο ως call center, μέσω του οποίου άτομα εξαπατούσαν αλλοδαπούς πολίτες, πείθοντάς τους τηλεφωνικά να επενδύσουν σε εικονικά χρηματιστήρια.

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα, ηλικίας από 22 έως 30 ετών, ενώ σε βάρος ενός 20χρονου σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την ώρα που εξαπατούσαν αλλοδαπούς, υποσχόμενοι επιστροφή χρημάτων που είχαν ήδη χάσει μέσω της ίδιας μεθόδου απάτης. Η δραστηριότητά τους λάμβανε χώρα σε χώρο διαμορφωμένο ως call center, επί της οδού “Dritan Hoxha”.

Η επιχείρηση, που φέρει την κωδική ονομασία “Location 1”, οργανώθηκε και εκτελέστηκε από ειδικούς του Τμήματος Διερεύνησης Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας των Τιράνων, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Δύναμη της ίδιας διεύθυνσης και τη Διεύθυνση Διερεύνησης Κυβερνοεγκλημάτων, υπό την καθοδήγηση της Εισαγγελίας.

Οι συλληφθέντες είναι οι:

Κ., 25 ετών

S. S., 26 ετών

S. M., 22 ετών

E. H., 30 ετών

B. I., 25 ετών

S. Ll., 29 ετών

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του M. D., 20 ετών.

Τα στοιχεία της υπόθεσης διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία για περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια