Ερώτημα δυο βουλευτών της ΝΔ για την επαναχορήγηση των συντάξεων του ΟΓΑ

Ερώτημα δυο βουλευτών της ΝΔ για την επαναχορήγηση των συντάξεων του ΟΓΑ

Να εξεταστεί η δυνατότητα, στο πλαίσιο των αντοχών και των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας, αποκατάστασης της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ για τους Βορειοηπειρώτες και τους Παλιννοστούντες Ποντίους συμπατριώτες μας, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους, ζητούν οι βουλευτές της ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με κοινή τους ερώτηση, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση.

Όπως αναφέρεται στην κοινή ερώτηση «μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η κυβέρνηση σεβόμενη τις θυσίες του ελληνικού λαού έχει ξεκινήσει μια διαδικασία σταδιακής αποκατάστασης αδικιών, πρωτίστως σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες με χαμηλά εισοδήματα. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οπωσδήποτε και οι Βορειοηπειρώτες και Παλιννοστούντες Πόντιοι, από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Οι πολύπαθοι αυτοί συμπατριώτες μας, μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης είδαν να περικόπτεται πλήρως η κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ που λάμβαναν τα προηγούμενα χρόνια. Επειδή πρόκειται για ένα ζήτημα μείζονος κοινωνικής, αλλά και εθνικής σημασίας, η άρση της συγκεκριμένης αδικίας είναι αδήριτη ανάγκη. Άλλωστε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, γνωρίζοντας τη δυσχερή θέση που έχουν περιέλθει οι εν λόγω συμπατριώτες μας, είχε προαναγγείλει την αποκατάσταση της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ, μόλις φανούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στην πορεία της οικονομίας».

Μετά την κατάθεση της ερώτησης οι κ.κ. Καράογλου και Χαρακόπουλος δήλωσαν: «Παλιννοστούντες και Βορειοηπειρώτες αποτελούν δυο σημαντικές κατηγορίες ομογενών με οικονομικές αλλά και εθνικές προεκτάσεις. Ως εκ τούτου, η Πολιτεία οφείλει να μη στερήσει, σε πολλούς από αυτούς, τη μοναδική πενιχρή πηγή εισοδήματος που διαθέτουν. Από τη στιγμή, λοιπόν, που η ελληνική οικονομία αρχίζει να πατά σταθερά στα πόδια της, ήρθε η ώρα να γίνουν ουσιαστικά βήματα προς την αποκατάσταση κοινωνικών αδικιών και να στηριχθούν κοινωνικές ομάδες που διαχρονικά έχουν αποδείξει την αστείρευτη αγάπη τους για την πατρίδα και την αδιάλειπτη προσήλωσή τους στα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες του Έθνους μας».

agrotypos.gr

Τελνίς Σκούκι: «Ντροπή όσα έγιναν σε βάρος των Ελλ...
Η συρρίκνωση του μαθητικού πληθυσμού στην Βόρειο Ή...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη