Ο πολιτισμός ενώνει Δωδώνη και Φοινίκη

Ο πολιτισμός ενώνει Δωδώνη και Φοινίκη

Ο πολιτισμός ενώνει το Δήμο Δωδώνης με την Φοινίκι της Αλβανίας. Δύο περιοχές ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας, με σημείο συνάντησης τους αρχαιολογικούς χώρους.

Ο δήμαρχος Φοινικίου Σωκράτης Σπύρου και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Αμπατσής, επισκέφθηκαν το δημαρχείο Δωδώνης, όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Χρήστο Ντακαλέτση.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Κοινές δράσεις για την προώθηση των κοινών πολιτιστικών χαρακτηριστικών επικεντρωμένες στα δύο αρχαία θέατρα της Δωδώνης και της Φοινίκης».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 543.517 ευρώ και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία, INTERREG IV, με συνεργαζόμενους φορείς εταίρους τους:
1) Δήμος Δωδώνης (επικεφαλής εταίρος),
2) ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων,
3) Δήμος Φοινίκης και
4) Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικού Πολιτισμού στους Αγίους Σαράντα.

Μετά την σύσκεψη στο Γραφείο του Δήμαρχου Δωδώνης, στην οποία συζητήθηκαν οι δράσεις που αφορούν τις δύο πλευρές, ακολούθησε επιτόπια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης όπου ενημερώθηκαν εκτενώς από την αρχαιολόγο για την ιστορικότητα του χώρου και για τις εργασίες συντήρησης που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο χώρο.

Εκ μέρους του Δήμου Δωδώνης μαζί με το Δήμαρχο Χρήστο Ντακαλέτση παραβρέθηκε και η Αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτισμού και Τεχνικών Έργων Μυρτώ Δημακοπούλου.

Συνάντηση Ντούλε με την αποστολή του Κογκρέσου
Τα Σκόπια κατοχυρώνουν τη «μακεδονική γλώσσα» στην...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη