Μέτα: «Η αλβανική κυβέρνηση θα συμβάλει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ»

Μέτα: «Η αλβανική κυβέρνηση θα συμβάλει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ»

"Η αλβανική κυβέρνηση θα συμβάλει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο τον προσπαθειών της να ενταχθεί στις ευρω-ατλαντικες δομές", δήλωσε ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής, Ιλίρ Μέτα, έπειτα από συνάντηση στα Τίρανα με τον αρχηγό της Δημοκρατικής Ένωσης για την Ενσωμάτωση των Αλβανών των Σκοπίων (DUI) Αλί Αχμέτι. Ο κ. Μετα όμως δεν διευκρίνησε ποιες πρωτοβουλίες μπορούν να αναληφθούν από την Αλβανία στο πλαίσιο της διευθέτησης του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων.

Σε δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Μέτα εξήρε τη συμβολή του Αλί Αχμέτι και του DUI, ως κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.

"Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις στην Αλβανία, την 'Μακεδονία', το Κοσσυφοπέδιο και γενικότερα στην περιοχή, και φυσικά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι καιρός να ενταθούν οι συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών. Εκτιμούμε τις προσπάθειες του DUI για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος με την Ελλάδα, ως προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ", δήλωσε ο Ιλίρ Μέτα.

Ο πρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβούλιου πρόσθεσε ότι "ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να αποφέρει θετικά αποτελέσματα".

Οι δύο άντρες τόνισαν την ανάγκη υπογραφής και άλλων συμφωνιών στον τομέα της εκπαίδευσης και ειδικότερα σε σχέση με την κατασκευή του Διαδρόμου 8.

Ο πολιτισμός ενώνει Δωδώνη και Φοινίκη
Τα Σκόπια κατοχυρώνουν τη «μακεδονική γλώσσα» στην...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη