Εκλογές για την ΟΜΟΝΟΙΑ, το γάντι στο ΚΕΑΔ για το μέλλον της κυβερνητικής συμμαχίας

Εκλογές για την ΟΜΟΝΟΙΑ, το γάντι στο ΚΕΑΔ για το μέλλον της κυβερνητικής συμμαχίας

Δελτίο τύπου

Συνήλθε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11πμ, σε τακτική σύσκεψη το Γενικό Συμβούλιο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» στους Αγίους Σαράντα.

Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν το Γενικό Συμβούλιο ήταν η οργάνωση των εκλογικών διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας, οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις όσον αφορά την κυβερνώσα συμμαχία, τις αποφάσεις της που αφορούν τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτής.

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας αποφάσισε την άμεση έναρξη των προβλεπόμενων εκ του καταστατικού διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας:
Μέχρι της 27 Σεπτεμβρίου 2014 θα συνεδριάσουν τα Παραρτήματα της Ομόνοιας για την έγκριση της τοπικής εκλογικής επιτροπής η οποία μαζί με τους διορισμένους εκπροσώπους του Γενικού Προεδρείου για κάθε περιοχή είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των προβλεπόμενων εκ του καταστατικού διαδικασιών, την ενημέρωση της βάσης, τις ημερομηνίες των εκλογών στις τοπικές οργανώσεις, τις συντονιστικές επιτροπές και την ομαλή διεξαγωγή όλης της διαδικασίας. Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να συμμετάσχουν σε κάθε σύσκεψη Παραρτήματος βάσει του χρονοδιαγράμματος που καταρτίζει η εκλογική επιτροπή.

Οι εκλογικές επιτροπές πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τον χρόνο
α) διεξαγωγής εκλογών στις τοπικές οργανώσεις από 4/10/2014 έως 31/10/3014
β) διεξαγωγής εκλογών για συντονιστικές επιτροπές έως 12/11/2014 και
γ) διεξαγωγή Συνδιάσκεψης Παραρτημάτων για εκλογή Προέδρου και Προεδρείου Παραρτήματος έως 25/11/2014.

Επιφορτίζονται οι Πρόεδροι των Παραρτημάτων σε συνεργασία με την επιτροπή του Γενικού Συμβουλίου να εκκινήσουν άμεσα τις παραπάνω διαδικασίες και την εφαρμογή των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου.

Το δεύτερο σημαντικό θέμα του Γενικού Συμβουλίου ήταν η συνεργασία με την κυβερνώσα Αριστερή Συμμαχία, όπου εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια της «Ομόνοιας» για τον μη σεβασμό των προεκλογικών και μετεκλογικών συμφωνιών και την συνεχόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αιτημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όσον αφορά την Διοικητική Μεταρρύθμιση, την παιδεία, θέματα ιδιοκτησίας και την ισότιμη συμμετοχή στην δημόσια διοίκηση. Το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας, εφόσον βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, συνέστησε στο Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που συμμετέχει στην κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες επί όλων των παραπάνω ανοικτών ζητημάτων.

Άγιοι Σαράντα 20 Σεπτεμβρίου 2014

Εκ του Γραφείου τύπου και Επικοινωνίας

Παραμένει στην κυβερνητική συμμαχία το ΚΕΑΔ
Και τώρα η σειρά της Καταλονίας
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη