Οι Άγιοι Σαράντα στις πρώτες επιλογές των Ελλήνων τουριστών

Οι Άγιοι Σαράντα στις πρώτες επιλογές των Ελλήνων τουριστών

Τα φθηνά ξενοδοχεία, το φαγητό, η εύκολη μετάβαση με Ι.Χ. και λεωφορεία έχουν κάνει φέτος πολλούς Βορειοελλαδίτες να επιλέγουν την γειτονική Αλβανία για τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές τους διακοπές.

Οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί είναι οι παραλιακές πόλεις Αυλώνας, Άγιοι Σαράντα και Δυρράχιο.

Τα δελεαστικά τουριστικά πακέτα που προσφέρουν αρκετά πολυτελέστατα ξενοδοχεία προς τους Έλληνες έχουν κάνει φέτος πολλούς Βολιώτες να επιλέξουν μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού, η οποία δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη τα προηγούμενα χρόνια.

Ενδεικτικά στις παραλιακές αλβανικές πόλεις Αυλώνα και Άγιοι Σαράντα, βρίσκει κανείς 3στερα και 4στερα ξενοδοχεία με 50 ευρώ το δίκλινο με πλήρη διατροφή. Τα παραπάνω επιβεβαιώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Αλβανικού Συλλόγου Μεταναστών «Πρόοδος» κ. Ασίμ Κούκα, ο οποίος τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες βρισκόταν στην πατρίδα του την Αλβανία.

«Πήγα για διακοπές στην πατρίδα μου και νόμιζα ότι βρισκόμουν και πάλι στην Ελλάδα, αφού τριγύρω μου άκουγα να μιλάνε Ελληνικά. Πραγματικά φέτος πολλοί Έλληνες επέλεξαν τις παραλιακές πόλεις για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Θεωρώ ότι προς την αύξηση του τουρισμού έχουν συμβάλει οι φθηνές τιμές που επικρατούν τόσο στα ξενοδοχεία, όσο και στα εστιατόρια», τόνισε ο κ. Κούκα.

Εναλλακτική μορφή τουρισμού
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Αλβανικού Συλλόγου Μεταναστών, τα τελευταία χρόνια οι αλβανικές οικογένειες έχουν αναπτύξει φιλικές σχέσεις με πολλούς έλληνες. Μάλιστα όπως διευκρίνισε αρκετοί έχουν βαφτίσει παιδιά Αλβανών μεταναστών. Έτσι φέτος πολλοί αποφάσισαν μαζί με τους κουμπάρους τους να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Αλβανία.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι πολλές εκδρομές προς την Αλβανία διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία του Βόλου με οργανωμένα γκρουπ.

exedra.gr

Αύριο στην Χιμάρα το τρισάγιο του Εθνομάρτυρα Αρισ...
Οι αλβανοί προαναγγέλλουν εποικισμό της Χιμάρας με...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click