ΟΜΟΝΟΙΑ: «Να μην αποχωρήσει το ΚΕΑΔ απ' την κυβέρνηση μέχρι νεωτέρας»

ΟΜΟΝΟΙΑ: «Να μην αποχωρήσει το ΚΕΑΔ απ' την κυβέρνηση μέχρι νεωτέρας»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη σημερινή (1 Αυγούστου 2014) συνεδρίαση του Γενικού Προεδρείου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τη συμμετοχή και των Επάρχων του συνδυασμού του ΚΕΑΔ, τέθηκε προς συζήτηση και ανάλυση η κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά την μονομερή ψήφιση χθες απ’ την Βουλή του Νόμου «Περί Εδαφικής και Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Βασικά συμπεράσματα του Προεδρείου σε περίληψη:
- Το Προεδρείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καταγγέλλει το κλίμα που επικράτησε κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου και το παρασκήνιο που προηγήθηκε. Η πρόταση οριοθέτησης των νέων μονάδων τοπικής αυτοδιοίκησης παρ’ όλες τις διορθωτικές τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής δεν ικανοποίησε καμιά απ’ τις προτάσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε ότι αφορά τις περιοχές της Χιμάρας και Λουκόβου και ξεχωριστά χωριά όπως η Τσούκα. Συνολικά για τις περιοχές όπου ιστορικά και σε σημαντικούς αριθμούς ζουν μέλη της ΕΕΜ ενέχει τάσεις παραβίασης διεθνών συμβάσεων στις οποίες η Αλβανική πολιτεία είναι δεσμευμένη.

- Ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο αποτελεί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το περιεχόμενο της συζήτησης στη Βουλή. Η ρητορική του Πρωθυπουργού ειδικά αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη σε λογικές παραβίασης των δικαιωμάτων της ΕΕΜ και χαρακτηρίζεται από νοοτροπίες εθνικισμού και ολοκληρωτισμού του παρελθόντος.

- Το Προεδρείο της Ομόνοιας και όλες οι δομές θα συνεχίσουν εντατικότερα την προσπάθεια ενημέρωσης του διεθνή παράγοντα για αυτές τις δυσμενείς εξελίξεις σε ότι αφορά την προοπτική της ΕΕΜ

- Επικροτεί τους χειρισμούς του Προέδρου του ΚΕΑΔ Β. Ντούλε και τη στάση κατά την ψηφοφορία του βουλευτή Β. Τάβου, εκφράζοντας παράλληλα δυσαρέσκεια για τη στάση άλλων κοινοβουλευτικών μελών της ΕΕΜ

- Το Προεδρείο της Ομόνοιας συνιστά στο ΚΕΑΔ να παγώσει τις προθέσεις παραιτήσεων στελεχών του από ανώτερες κρατικές θέσεις μέχρι το επόμενο Γενικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ, όπου θα συζητηθεί το μέλλον της συνεργασίας.

1 Αυγούστου 2014
Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

Διαμαρτυρία Εθνικού Συλλόγου Β.Η. 1914 για την ψήφ...
Καταρρέουν τα αρχοντικά Ζάππα
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click