Αλβανία: Νέα επίθεση από Ιρανούς χάκερς - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 65.000 πολιτών

Αλβανία: Νέα επίθεση από Ιρανούς χάκερς - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 65.000 πολιτών

Η σελίδα στο Telegram με την ονομασία «Homeland Justice», που φέρεται να τη διαχειρίζονται από Ιρανούς χάκερ, δημοσίευσε την Κυριακή μια λίστα με χιλιάδες ονόματα Αλβανών πολιτών. Η λίστα αυτή περιέχει προσωπικά στοιχεία των πολιτών, όπως ονοματεπώνυμο, τόπο γέννησης, τόπο διαμονής, τηλέφωνο και αριθμό ταυτότητας.

Η χρονική στιγμή κατά την οποία ελήφθησαν αυτά τα δεδομένα παραμένει άγνωστη. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη σελίδα στο Telegram, η οποία φέρεται να συνδέεται με Ιρανούς χάκερ, δημοσιεύει ευαίσθητα δεδομένα Αλβανών πολιτών.

Οι Ιρανοί χάκερ έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από κυβερνοεπιθέσεις σε διάφορα ιδρύματα της χώρας. Η πιο πρόσφατη επίθεση είχε στόχο την ιστοσελίδα του INSTAT. Μετά την επίθεση, το Ινστιτούτο Στατιστικής εξέδωσε ανακοίνωση, διαβεβαιώνοντας ότι οι χάκερ δεν επηρέασαν τα δεδομένα της Απογραφής.

...

Αλβανία: Ιρανοί χάκερς έριξαν την ιστοσελίδα του INSTAT

Ο ιστότοπος του Αλβανικού Ινστιτούτου Στατιστικής φαίνεται ότι έπεσε λόγω ιρανικής ομάδας χάκερ, της Homeland Justice. Με ανακοίνωσή της στα κοινωνικά δίκτυα, η ομάδα αυτή ανακοίνωσε ότι μπόρεσε να χα...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου