Σύλληψη Αλβανού εγκληματία στην Ισπανία - Κατασχέθηκαν 100 κιλά κοκαΐνης και περιουσιακά στοιχεία 400.000 δολάρια

Σύλληψη Αλβανού εγκληματία στην Ισπανία - Κατασχέθηκαν 100 κιλά κοκαΐνης και περιουσιακά στοιχεία 400.000 δολάρια

Η επιχείρηση «Botnia», που διεξήχθη στην Ισπανία και την Κολομβία, κατέληξε στην κατάσχεση 100 κιλών κοκαΐνης, 400 χιλιάδων δολαρίων περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης και στη σύλληψη 12 ατόμων, εκ των οποίων 10 στην Ισπανία και 2 στην Κολομβία. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ένας Αλβανός καταζητούμενος στην Αλβανία για τη δολοφονία ενός Γερμανού, που θεωρείται από την Europol ως ένας από τους στόχους υψηλής αξίας στη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο συλληφθείς Αλβανός είναι ο Kujtim Tanase, ο οποίος αναζητείται στην Αλβανία για ανθρωποκτονία και περίμενε την έκδοσή του. Μαζί του συνελήφθησαν ο αδερφός του και το δεξί του χέρι. Η εγκληματική ομάδα ζήτησε οικονομική βοήθεια από την αλβανική ομάδα για να χρηματοδοτήσει την εισαγωγή 100 κιλών κοκαΐνης από τον Ισημερινό στην Ισπανία. Μεταξύ των δύο συλληφθέντων στην Κολομβία ήταν ο Bulent Aslanoglu, γνωστός και ως «Ο Νονός», ένας διπλής υπηκοότητας Σουηδός και Γερμανός, ο οποίος θεωρείται πρώην αρχηγός της συμμορίας Södertälje και ταξινομήθηκε ως στόχος υψηλής αξίας από την αστυνομία της Σουηδίας.

Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών χαρακτήρισε την επιχείρηση «άνευ προηγουμένου πλήγμα στη δομή μιας από τις πιο ισχυρές διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις». Η έρευνα ξεκίνησε στις αρχές του 2023 όταν πράκτορες της Μονάδας Ναρκωτικών και Οργανωμένου Εγκλήματος της Εθνικής Αστυνομίας ανακάλυψαν συναντήσεις στη Μαδρίτη και τη Μάλαγα μεταξύ ύποπτων διακινητών ναρκωτικών από διαφορετικές ομάδες. Ανάμεσά τους ήταν ο Asnaloglu και οι αδερφοί Atrach, Γάλλοι μαροκινής καταγωγής, ύποπτοι ως αρχηγοί συμμορίας ειδικευμένης στην υποδοχή και αποθήκευση ναρκωτικών στην Ισπανία.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι τρεις οργάνωσαν την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από την Κολομβία στην Ισπανία. Η έρευνα πήρε τροπή στα τέλη του περασμένου έτους όταν οι ανακριτές ανακάλυψαν την εμπλοκή του Kujtim Tanase, ο οποίος είχε επαφές με την ομάδα του Asnaloglu και των αδελφών Atrach μέσω του Aldelkadie El-Jebli, ενός Μαροκινού μεσάζοντα.

Η παρακολούθηση έδειξε ότι μετά από αυτές τις επαφές, ο Tanase ταξίδευε συχνά στην Αλβανία και το Ντουμπάι για να ενημερώσει το αφεντικό του για το ενδεχόμενο συμμετοχής στην επιχείρηση. Η αστυνομική επιχείρηση είχε μια πρώτη φάση τον περασμένο Απρίλιο, όταν πράκτορες ανακάλυψαν τέσσερις Αλβανούς, κατοίκους της Ταραγόνα, που οδηγούσαν σε μια αποθήκη στη Φουενλαμπράδα (Μαδρίτη) για να τοποθετήσουν 100 κιλά κοκαΐνης σε κρύπτες οχημάτων. Τότε η αστυνομία επέδραμε στις εγκαταστάσεις και συνέλαβε τον Tanase στη Μαρμπέγια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου