Πού επενδύει η αλβανική μαφία;

Πού επενδύει η αλβανική μαφία;

Ο Nicola Gratteri, έγκριτος Ιταλός εισαγγελέας, μίλησε στο Euronews Albania την Πέμπτη, θέτοντας ένα ενδιαφέρον ερώτημα: Γιατί η Αλβανική Μαφία δεν επενδύει στην ίδια την Αλβανία;

Σύμφωνα με τον Gratteri, η αλβανική μαφία, σε αντίθεση με άλλες μαφιόζικες οργανώσεις, δεν έχει κίνητρο να επενδύει στην Αλβανία. Αντ' αυτού, προτιμά χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία και ο Βορράς της Ιταλίας.

Ο λόγος, εξηγεί ο Gratteri, είναι η αναζήτηση κέρδους. Η μαφία, συμπεριλαμβανομένης και της αλβανικής, στρέφεται προς πιο ανεπτυγμένες και πλούσιες χώρες, όπου μπορεί να κρύψει τα παράνομα κέρδη της και να επενδύσει με μεγαλύτερη ασφάλεια.

"Γι' αυτό βλέπουμε επενδύσεις της ιταλικής μαφίας σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλα σε περιοχές όπως η Ρώμη και ο Βορράς της Ιταλίας," υπογραμμίζει ο Gratteri. "Η αλβανική μαφία ακολουθεί παρόμοια τακτική, επενδύοντας σε χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία, όπου η οικονομική δραστηριότητα είναι υψηλή."

Ο Gratteri, γνωστός για την αντιμαφιόζικη δράση του, τονίζει την ιδιαιτερότητα της αλβανικής μαφίας. "Είναι σκληρή, βίαιη και εξαιρετικά αποτελεσματική," περιγράφει. "Η σοβαρότητά της την καθιστά τρομακτική στο διεθνές πλαίσιο. Οι Αλβανοί μαφιόζοι είναι αποφασισμένοι και αδίστακτοι."

...

Μετά την Ndrangheta, η αλβανική μαφία από τις πιο επικίνδυνες στην Ιταλία

Η αλβανική μαφία έχει εξελιχθεί σε μια από τις ισχυρότερες εγκληματικές οργανώσεις στην Ιταλία, δεύτερη μόνο μετά την Ndrangheta της Καλαβρίας. Η δραστηριότητά τους εστιάζει στην διακίνηση ναρκωτικών,...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου