Αλβανία: Κατά 92% αυξήθηκε ο αριθμός των ξένων επισκεπτών σε καταλύματα τον Απρίλιο

Αλβανία: Κατά 92% αυξήθηκε ο αριθμός των ξένων επισκεπτών σε καταλύματα τον Απρίλιο

Ο Απρίλιος σηματοδότησε μια αισιόδοξη στροφή για τον τουρισμό στην Αλβανία, καθώς οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία εκτινάχθηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με στοιχεία του INSTAT, ο αριθμός των επισκεπτών σε τουριστικές περιοχές αυξήθηκε κατά 62%, με τους ξένους τουρίστες να ηγούνται με άνοδο 92%, έναντι 20% για τους εγχώριους.

Παράλληλα, οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία εκτοξεύτηκαν κατά 56,3%, με τους ξένους τουρίστες να αποτελούν και σε αυτή την κατηγορία την πλειοψηφία. Η άνοδος στις μη παράκτιες περιοχές άγγιξε το εντυπωσιακό 85,4%, παρά το γεγονός ότι ο Απρίλιος δεν θεωρείται peak season. Επιπλέον, η χρήση δωματίων αυξήθηκε κατά 22%, σε σύγκριση με 13,5% τον Απρίλιο του 2023.

Οι ειδικοί προβλέπουν ακόμη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση τον Μάιο, ωφελημένη από τις θερμότερες καιρικές συνθήκες. Ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος αναμένεται να αγγίξουν το αποκορύφωμα των αφίξεων, με τις παράκτιες περιοχές, λίμνες και ποτάμια να προσελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

...

Αλβανία: Ο τουρισμός δεν είναι το αντίδοτο για όλα τα προβλήματα της χώρας

Η αύξηση της συμβολής του τουρισμού στην οικονομία της Αλβανίας είναι αναμφίβολα θετική, ωστόσο, αυτή η ανάπτυξη δεν είναι πανάκεια για όλα τα προβλήματα της χώρας. Αυτό επισημαίνει η έκθεση της Οικον...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου