Φορολογικό κυνήγι στους τουριστικούς επιχειρηματίες της Αλβανίας

Φορολογικό κυνήγι στους τουριστικούς επιχειρηματίες της Αλβανίας

Η Αλβανία βιώνει άνοδο στον τουρισμό, με αφίξεις ξένων που ξεπερνούν το 30% σε σχέση με πέρυσι. Η τουριστική σεζόν προβλέπεται να αγγίξει ρεκόρ, φέρνοντας παράλληλα αυστηρούς φορολογικούς ελέγχους σε όλες τις τουριστικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ενοικιάζονται μέσω Booking ή Airbnb.

Η Φορολογική Διοίκηση ξεκινά πρόγραμμα διαχείρισης κινδύνων στον τουριστικό τομέα (ξενοδοχεία, εστιατόρια, αγροτουρισμός, υπηρεσίες παραλίας, αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων/χώρων κ.λπ.). Στόχος η ευαισθητοποίηση των φορολογουμένων για την αληθή και έγκαιρη δήλωση των εισοδημάτων τους.

"Η αλβανική κυβέρνηση σας έχει προσφέρει φορολογικά κίνητρα, όπως μειωμένο ΦΠΑ 6% για τις δομές στέγασης και φορολογικό συντελεστή κέρδους 0 έως 14.000.000 λεκ για πολλές δραστηριότητες. Σας καλούμε να σεβαστείτε το νόμο και να δηλώσετε με ακρίβεια τα εισοδήματά σας", τονίζει η φορολογική ανακοίνωση.

Η Φορολογική Διοίκηση διαθέτει πλήθος δεδομένων από φορολογικές δηλώσεις, τιμολόγια, δηλώσεις προμηθευτών, κρατικές υπηρεσίες και διεθνείς πλατφόρμες (Booking, Airbnb, Google) για να διασφαλίσει την τήρηση των φορολογικών υποχρεώσεων:

  • Έκδοση φορολογικών τιμολογίων με NIVF/NSLF για κάθε πώληση
  • Δήλωση κάθε εργαζόμενου και του πραγματικού μισθού του
  • Αγορά αγαθών με κανονικό φορολογικό τιμολόγιο
  • Ακριβής δήλωση στοιχείων στο μητρώο Φορολογουμένων
  • Σωστή δήλωση συμβάσεων ενοικίασης χώρων
  • Χρήση μόνο πιστοποιημένου λογισμικού φορολογίας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου