Για συμμετοχή σε κύκλωμα πορνείας και διαφθορά ερευνά η ιταλική αστυνομία τον διευθυντή της ECO Tirana

Για συμμετοχή σε κύκλωμα πορνείας και διαφθορά ερευνά η ιταλική αστυνομία τον διευθυντή της ECO Tirana

Ο διευθυντής της AMIA Verona s.p.a, Ennio Cozzolotto, και ένας συνεργάτης του ερευνώνται από την Guardia di Finanza του Reggio Emilia για διαφθορά και εκμετάλλευση πορνείας. Οι έρευνες αφορούν παρατυπίες στην απευθείας ανάθεση δημοσίων συμβάσεων σε εταιρεία από το Reggio Emilia, η οποία δραστηριοποιείται στη διάθεση απορριμμάτων. Η υπόθεση περιλαμβάνει κατηγορίες για παροχή συνοδείας, δώρων και σαμπάνιας σε αντάλλαγμα για παραποιημένα συμβόλαια.

Από τις έρευνες προέκυψαν πέντε μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου ενός κατ' οίκον περιορισμού και τεσσάρων προληπτικών μέτρων, τρία από τα οποία αφορούν δημόσιους λειτουργούς. Οι δημόσιες συμβάσεις που δόθηκαν απευθείας στην εταιρεία "Ecologia Soluzione Ambiente Spa" από διάφορες δημοτικές εταιρείες στην Τοσκάνη, το Βένετο και τη Λομβαρδία, οδήγησαν σε έρευνες για δέκα άτομα.

Η Guardia di Finanza ερευνά την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι ο Cozzolotto και ο συνεργάτης του διευκόλυναν παράνομα την εταιρεία "Ecologia Soluzione Ambiente Spa" διαταράσσοντας τις διοικητικές διαδικασίες. Έρευνες έγιναν στα γραφεία και τα σπίτια τους, με επίκεντρο έναν διαγωνισμό αξίας 180 χιλιάδων ευρώ που δόθηκε απευθείας.

Ο επιχειρηματίας από το Reggio Emilia κατηγορείται για διάφορες μορφές διαφθοράς, όπως δωρεές σε μετρητά, συνεχή δώρα, φιλοξενία σε ξενοδοχεία ή ιδιωτικές βίλες, πληρωμές και φιλοξενία δημόσιων υπαλλήλων, οργάνωση δείπνων με την παρουσία ιερόδουλων, εισιτήρια ποδοσφαιρικών αγώνων, κουπόνια βενζίνης και αμειβόμενη εργασία εκτός δημόσιας απασχόλησης. Επιπλέον, κατηγορείται για εκμετάλλευση πορνείας, χρησιμοποιώντας συντρόφους ως μέσο διαφθοράς.

Ο Ennio Cozzolotto είναι διευθυντής της AMIA Verona s.p.a., εταιρείας απορριμμάτων ελεγχόμενης από τον Δήμο της Βερόνα. Πρόσφατα, η AMIA Verona ήταν έμμεσος κάτοχος περίπου του 12,5% των μετοχών της Eco Tirana μέσω της AGSM Holding ALBANIA. Το 2020, ο Cozzolotto συνελήφθη για σκάνδαλο με την Ndragheta, αλλά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν κατόπιν έφεσης και επέστρεψε στη διεύθυνση της AMIA Verona.

Πρόσφατα, ο Cozzolotto και η AMIA Verona ερευνήθηκαν ξανά για διαφθορά σε δημόσιους διαγωνισμούς στον δήμο της Βερόνα. Παράλληλα, η Eco Tirana συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, κερδίζοντας 1-1,5 εκατ. ευρώ από Αλβανούς φορολογούμενους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου