Ισόβια κάθειρξη σε έξι Αλβανούς στην ΠΓΔΜ

Ισόβια κάθειρξη σε έξι Αλβανούς στην ΠΓΔΜ

Δικαστήριο των Σκοπίων καταδίκασε σήμερα πρωτόδικα σε ισόβια έξι από τους επτά κατηγορούμενους για τη δολοφονία πέντε ατόμων σλαβικής καταγωγής που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2012.

Ο έβδομος κατηγορούμενος αθωώθηκε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Δύο από τους επτά κατηγορούμενους καταδικάστηκαν ερήμην, καθώς έχουν διαφύγει στο Κόσοβο, όπου συνελήφθησαν πέρυσι για παράνομη οπλοκατοχή και εκτίουν ποινή φυλάκισης σε φυλακή της Πρίστινας.

Οι κατηγορούμενοι που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία των πέντε ατόμων στη λίμνη Σμίλκοβτσι, έξω από τα Σκόπια, είναι αλβανικής καταγωγής και υποστήριξαν πως είναι αθώοι.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Ίβιτσα Στεφάνοφσκι, ανακοινώνοντας την απόφαση ανέφερε ότι αυτή βασίστηκε στα αποδεικτικά στοιχεία που συγκέντρωσαν οι διωκτικές αρχές της χώρας και δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης.

«Ξέρω ότι έξω από την αίθουσα (του δικαστηρίου) θα ακουστούν διάφορα και ίσως κάποιοι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν διεθνοτική ένταση, επειδή τα θύματα και οι κατηγορούμενοι είναι από διαφορετικές εθνικές κοινότητες. Όμως τα πράγματα δεν έχουν έτσι και όλοι είναι ίσοι έναντι του νόμου» συμπλήρωσε.

Η δίκη για την πενταπλή δολοφονία, η οποία είχε συνταράξει την κοινή γνώμη της χώρας, ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2012 και είναι μία από τις πιο πολύκροτες των τελευταίων ετών.

Η δολοφονία των πέντε ανθρώπων είχε σημειωθεί το βράδυ της Μ. Πέμπτης, 12 Απριλίου 2012 και είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κοινωνία της ΠΓΔΜ, καθώς είχαν κυκλοφορήσει ευρέως φήμες ότι το έγκλημα είχε διεθνοτικό υπόβαθρο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στόχος της πενταπλής δολοφονίας ήταν η πρόκληση πανικού στον πληθυσμό της χώρας και η διατάραξη της ασφάλειας στην ΠΓΔΜ.

Η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να επιβληθούν ιδιαίτερα αυστηρές ποινές στους κατηγορούμενους, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις των συγγενών των τελευταίων και αλβανικών μη κυβερνητικών οργανώσεων στη χώρα.

Ηπειρώτες βρήκαν τα φορτηγά τους στο Λαζαράτι και ...
Πόλος έλξης η Χιμάρα και οι Άγιοι Σαράντα
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη