Μπαρόζο: Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις για την ένταξη Αλβανίας στην ΕΕ

Μπαρόζο: Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις για την ένταξη Αλβανίας στην ΕΕ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο βρίσκεται στα Τίρανα, όπου πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη για να ενθαρρύνει την αλβανική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, μετά και την απόδοση στη χώρα του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

O κ. Μπαρόζο συναντήθηκε αρχικά με τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα.

«Η επίσκεψη του κ. Μπαρόζο είχε προβλεφθεί πριν από τρία χρόνια, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε τότε. Καλύτερα, γιατί ήταν η ευκαιρία να επισκεφθεί την Αλβανία ως χώρα που έχει πια εξασφαλίσει ένα ειδικό καθεστώς, αυτό της υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας. Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται καιρό, δεν είναι εύκολο και δεν θα είχε στεφθεί με επιτυχία χωρίς το έργο και τα ορατά αποτελέσματα της κυβέρνησής μας μέσα σε εννέα μήνες, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων» δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Ο κ. Μπαρόζο ζήτησε συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, τουλάχιστον για τα θέματα ένταξης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συναντήθηκε, επίσης, με τον πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Μπουγιάρ Νισάνι και τον δήμαρχο Τιράνων και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα.

Το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επισκεφθεί το Πρωτοδικείο Κακουργημάτων, όπου αναμένεται να μεταφέρει το μήνυμα για την ανάγκη καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, δύο από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αλβανία.

Ευχαριστήριο τηλεφώνημα Nishani σε Παπούλια
Πύρρος Δήμας: Μπράβο στους ποδοσφαιριστές της Εθνι...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη