Έρευνα του SPAK σε εταιρεία για συνδέσεις με τη μαφία, δωροδοκίες και παράνομες δοσοληψίες

Έρευνα του SPAK σε εταιρεία για συνδέσεις με τη μαφία, δωροδοκίες και παράνομες δοσοληψίες

Γραφεία του Ομίλου "G.T.S" στην Αλβανία, υπό τον έλεγχο του Besnik Halili, μονοπωλητή εμπορίας υγρού και συμπιεσμένου οξυγόνου, δέχτηκαν κύμα ελέγχων από SPAK και Εθνικό Γραφείο Ερευνών (BKH). Η έρευνα αποκαλύπτει σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ, με διασυνδέσεις με τη μαφία και τον Δήμο Τιράνων.

Συνομιλίες της μαφίας "Ndragheta" αποκαλύπτουν διασυνδέσεις του Halili με τον Δήμο Τιράνων, όπου φέρεται να εξασφάλιζε άδειες για οικοδομές με δωροδοκίες. Η "G.T.S" κέρδιζε συστηματικά διαγωνισμούς του Υπουργείου Υγείας για την προμήθεια οξυγόνου σε νοσοκομεία, φέρεται να είχε δεσμούς με τη μαφία "Ndragheta".

Ο Halili δημιούργησε ένα δίκτυο εταιρειών, χρησιμοποιώντας εικονικά τιμολόγια και ύποπτες συναλλαγές για να αποκρύψει έσοδα. Από το 2014 έως το 2020, η "G.T.S" κέρδισε 223 συμβάσεις με το Υπουργείο Υγείας και Περιφερειακά Νοσοκομεία.

SPAK και BKH έκαναν εφόδους στα γραφεία του Halili, κατασχέθηκαν υπολογιστές, έγγραφα και τηλέφωνα. Η Lunenta Sufa, πρώην υπάλληλος της "G.T.S", εξελίχθηκε σε υψηλόβαθμη αξιωματούχος στο Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και Κρατική Κοινωνική Υπηρεσία, παράλληλα με την άνοδο της "G.T.S" στους διαγωνισμούς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου