Επανέρχεται η σύνταξη ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ;;

Επανέρχεται η σύνταξη ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ;;

Επανέρχεται η σύνταξη ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ απο 1 Ιουνίου 2014 σύμφωνα με τον Διοικητική του Οργανισμού κ Βεργίνη.

Συγκεκριμένα ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης ανακοίνωσε μέσα απο την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 την επιστροφή της σύνταξης ανασφάλιστων υπερήλικων σε 23.000 περίπου δικαιούχους.

Η σύνταξη ανασφάλιστων υπερήλικων είχε διακοπεί μετά την αλλαγή των κριτηρίων που είχε θεσπιστεί και έθετε την προϋπόθεση οι δικαιούχοι να κατοικούν στην Ελλάδα πάνω από 20 χρόνια και να μην λαμβάνουν οποιοδήποτε ποσό ως σύνταξη από άλλη χώρα.

Η σύνταξη υπερήλικων ανασφάλιστων των 360 ευρώ σύνταξη, η οποία διακόπηκε αφορούσε ομογενείς και κυρίως παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση και ομογενείς από την Αλβανία .

Έχοντας ακούσει πολλές παρόμοιες τοποθετήσεις και λαμβάνοντας υπόψιν την χρονική περίοδο κατά την οποία έγινε η ανακοίνωση, θα μας επιτρέψετε να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί.

Θα θυμίσουμε σε όλους τα δημοσιεύματα που είχαν διαρρεύσει πριν απο 3 μήνες, που μιλούσαν ξανά για «Επαναχορήγηση συντάξεων ΟΓΑ σε 22.000 υπερήλικες». Τότε όμως η ρύθμιση που θα γινόταν και τελικά δεν έγινε, αφορούσε μόνο την μείωση της ελάχιστης παραμονής στην Ελλάδα απο 20 σε 10 χρόνια και όχι συμψηφισμό σε περίπτωση που λάμβαναν σύνταξη απ' την Αλβανία.

Με την λογική λοιπόν πως ο κ. Βεργίνης αναφέρετε στην υλοποίηση της ανωτέρω ρύθμισης, έχουμε πάλι τον ίδιο προβληματισμό όπως και τότε:

α. Λέμε στους παππούδες Βορειοηπειρώτες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες ώστε να ζήσουν αξιοπρεπώς.
β. Οι περιπτώσεις υπερήλικων Βορειοηπειρωτών που παίρνουν ήδη σύνταξη απ' την Αλβανία, δηλαδή η πλειοψηφία, δεν θα λάβει σύνταξη.

Αποκλεισμός των πιστών από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου...
Καλύτερα να δουλεύεις στην Αλβανία παρά στην Ελλάδ...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Το πότε δε μας είπαν.......................

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη