Καλύτερα να δουλεύεις στην Αλβανία παρά στην Ελλάδα!

Καλύτερα να δουλεύεις στην Αλβανία παρά στην Ελλάδα!

Στην χειρότερη θέση στην Ευρώπη και στην προτελευταία κατηγορία κατέταξε την Ελλάδα, μαζί με χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Τουρκία, η Νιγηρία και το Μπανγκλαντές, όσον αφορά στα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων έρευνα που πραγματοποίησε για πρώτη φορά σε 139 χώρες η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων (International Trade Unions Confederation-ITUC).

Μάλιστα όλες οι βαλκανικές χώρες είναι σε υψηλότερη θέση από την Ελλάδα!

Με βάση 95 δείκτες που σχετίζονται με τους νόμους που διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων (συλλογικές διαπραγματεύσεις, απεργία, σύσταση και εγγραφή σε συνδικάτα, γενικότερες ελευθερίες), η έρευνα χώρισε τις 139 χώρες σε έξι κατηγορίες:

-Η πρώτη και χειρότερη αφορά σε χώρες όπου δεν υπάρχει καμία εγγύηση των εργατικών δικαιωμάτων, λόγω κατάρρευσης του κράτους δικαίου (συμπεριλαμβάνονται χώρες σε πόλεμο, όπως η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Σομαλία)

-Η δεύτερη αφορά σε χώρες όπου δεν υπάρχει εγγύηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται και η Ελλάδα.

-Η τρίτη αφορά σε χώρες όπου καταγράφεται συστηματική παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων (περιλαμβάνει χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αργεντινή, το Μεξικό και το Μπαχρέιν)

-Η τέταρτη αφορά σε χώρες όπου τα εργασιακά δικαιώματα παραβιάζονται τακτικά (στην κατηγορία αυτή βρίσκουμε χώρες όπως η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Πορτογαλία και η Ρουμανία).

-Η πέμπτη αφορά σε χώρες όπου παρατηρείται επαναλαμβανόμενη παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων (Ιρλανδία, Ιαπωνία, Ουγγαρία, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία, κ.ά.).

-Και η έκτη κατηγορία όχι συνεχείς παραβιάσεις των εργατικών δικαιωμάτων (Σουηδία, Βέλγιο, Γερμανία, Ουρουγουάη, Ολλανδία, Ιταλία, κ.ά.).

Χώρες όπως η Δανία και η Ουρουγουάη βρέθηκαν στην κορυφή χάρη στους ισχυρούς εργατικούς νόμους τους, όμως η Ελλάδα, οι ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ.

Επανέρχεται η σύνταξη ανασφάλιστων υπερήλικων του ...
Αλβανία: Δημοπρασία 13ων μπλοκ για εξερεύνηση υδρο...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη