Μεϊμαράκης: «Ελλάδα και Αλβανία στρατηγικοί εταίροι»

Μεϊμαράκης: «Ελλάδα και Αλβανία στρατηγικοί εταίροι»

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η πολιτειακή, πολιτική και κοινοβουλευτική ηγεσία της Αλβανίας, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στα Τίρανα, προσκεκλημένος του ομολόγου του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στις συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Αλβανίας αναφέρθηκε στο άριστο κλίμα που κυριαρχεί στις σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μετά από πολλά χρόνια η επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής έρχεται να επιβεβαιώσει το άριστο κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αλλά και ιδιαίτερα στις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοβουλίων, των απευθείας εκπροσώπων του λαού».

Ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε το μήνυμα πως «Ελλάδα και Αλβανία μπορούμε να προχωρήσουμε ως στρατηγικής σημασίας εταίροι, να επιλύσουμε προβλήματα για το καλό των πολιτών μας αλλά και να εγγυηθούμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, «ότι η συντριπτική πλειοψηφία στην Ελλάδα συνεργάζεται με ειλικρίνεια με τους Αλβανούς πολίτες που ζουν στη χώρα μας και εάν ακούγονται κάποιες διαφορετικές, ακραίες φωνές, αυτές δεν απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου».

Οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επιβεβαιώθηκαν και από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Αλβανίας.

Ο κ. Meta εξήρε την προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η νέα δυναμική των σχέσεων Ελλάδας – Αλβανίας συμπίπτει με τη βελτίωση της οικονομίας στην Ελλάδα, χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση σας, τις θυσίες του λαού αλλά και το δυναμικό ρόλο της χώρας σας ως Προεδρεύουσας της Ε.Ε. » .

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Αλβανίας τόνισε πως «η δική σας επίσκεψη αλλά και η 12η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στις χώρες μας αλλά και στα κοινοβούλια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην εκατονταετηρίδα του Μακεδονικού Αγώνα
​Οι αετοί της Χειμάρρας

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη