Θανάσιμη έχθρα, αιματηρή ενέδρα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Θανάσιμη έχθρα, αιματηρή ενέδρα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Τον πλησίασε από πίσω ενώ εκείνος ήταν σκυμμένος επάνω από έναν πάγκο με φρούτα. Το αυτοσχέδιο μαχαίρι το είχε κρυμμένο στο χέρι του. Με μανία ο 32χρονος ισοβίτης άρχισε να κτυπάει στο στέρνο και την καρδιά τον 24χρονο ομοεθνή του, στον διάδρομο των φυλακών του Αγίου Στεφάνου. Του κατάφερε έξι κτυπήματα. Κάποια, ήταν φονικά. Οι εικόνες που έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα των φυλακών είναι σοκαριστικές.

«Δεν διήρκεσε πάνω από ένα λεπτό ο φόνος. Τον κάρφωνε με λύσσα» αναφέρει στην «Π» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Το αποτρόπαιο έγκλημα, σε συνδυασμό με το νωπό γεγονός των φυλακών Νιγρίτας, ξαναφέρνει βίαια στην επικαιρότητα το ζήτημα της ασφάλειας στα σωφρονιστήρια. Φαίνεται ότι ο δολοφόνος του Αγίου Στεφάνου δεν είχε ελεγχθεί κατάλληλα. Μια κουβέντα είναι αυτό, είναι η άποψη των υπαλλήλων που επικαλούνται κενά. Την ακριβή αλήθεια θα την αποσαφηνίσει ο έλεγχος που διατάχθηκε.

Ο φόνος έγινε σε ένα σημείο όπου οι κρατούμενοι μπορούν να αγοράσουν φρούτα και διάφορα άλλα προϊόντα για να τα πάρουν στο κελί τους. Ο εκτελεστής εκείνη την ώρα κατευθυνόταν σε ειδικό γραφείο των φυλακών, προκειμένου να συναντήσει τον δικηγόρο του. Η διασταύρωσή του με τον 24χρονο Αλβανό στάθηκε μοιραία.

Βεντέτα από παλιά

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ο 32χρονος εκτελεστής, με το θύμα είχαν άσβεστο μίσος από τότε που και οι δύο βρίσκονταν στις φυλακές Νιγρίτας.

Ο 32χρονος Αλβανός υποστηρίζει ότι τότε το θύμα τον είχε μαχαιρώσει μέσα στη φυλακή. Τον τραυμάτισε, αλλά ο μετέπειτα δολοφόνος επέζησε. Στη συνέχεια, οι δύο Αλβανοί βρέθηκαν σε διάφορες φυλακές και τελικά το τελευταίο διάστημα ο 24χρονος μεταφέρθηκε στις φυλακές Αγίου Στεφάνου, όπου ο 32χρονος παρέμενε εδώ και αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι ισοβίτης, κατηγορούμενος για εμπόριο ναρκωτικών και οπλοκατοχή. Χαρακτηρίζεται ως σκληρός κακοποιός και γι' αυτό βρισκόταν στη Β' Πτέρυγα των φυλακών.

Το θύμα, 24 ετών Αλβανός, εξέτιε ποινή καθείρξεως 12 ετών για ληστείες και βρισκόταν στην Α' Πτέρυγα των φυλακών.

Τι υποστηρίζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Ο φόνος προκάλεσε πανελλαδική αίσθηση, καθώς στη θέση του 24χρονου μπορούσε να βρεθεί οποιοσδήποτε: Είτε σωφρονιστικός υπάλληλος ή και ο δικηγόρος του, αν ήταν στοχοποιημένοι από τον δράστη.

«Θα μπορούσε να είχε σκοτώσει κάποιον συνάδελφό μας ή και τον ίδιο τον… δικηγόρο του, εφόσον διαφωνούσε μαζί του» υποστηρίζει στην «Π» ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων των φυλακών του Αγίου Στεφάνου Βασίλης Νικολακόπουλος.

Το περιστατικό φέρνει στην επιφάνεια σοβαρά ζητήματα ασφάλειας, που και οι ίδιοι οι σωφρονιστικοί έχουν αναφέρει.

«Δυστυχώς στη φυλακή βρίσκονται 871 κρατούμενοι, αριθμό τριπλάσιος από όσους χωρά η φυλακή. Η πρότασή μας είναι να τοποθετηθούν μαγνητικές πύλες σε κάθε πτέρυγα, ώστε να...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (Πλήρες ρεπορτάζ εφημ. "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" )

Καλό Πάσχα & Χαρούμενη Ανάσταση
Αλβανία: Δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη