Έσπασαν το στέρνο του Καρέλι με αγκωνιές, 15 άτομα σε απολογία

Έσπασαν το στέρνο του Καρέλι με αγκωνιές, 15 άτομα σε απολογία

Την ώρα που η ιατροδικαστική έρευνα συνεχίζεται για τα αίτια θανάτου του Ιλία Καρέλι, προέκυψαν νέα στοιχεία για το βασανισμό του Αλβανού βαρυποινίτη στις φυλακές Νιγρίτας.

Σύμφωνα με τε τελευταία ευρήματα του ιατροδικαστή, ο βασανισμός τύπου φάλαγγα στα πέλματα έγινε με σεντόνια, τα οποία ο βασανιστής τα έστριψε και έφτιαξε χοντρούς κόμπους, ώστε να μοιάζουν με αυτοσχέδιο βούρδουλα. Μάλιστα, κατά διαστήματα το έβαζε σε νερό για να είναι ακόμα πιο δυνατά τα χτυπήματα.

Η ώρα του βασανισμού εντοπίζεται, λίγο μετά την παράδοση του Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας. Συγκεκριμένα, από τις 4 παρά 3 μέχρι τις 7 παρά 28, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι μπαινόβγαιναν με... βάρδιες στην αίθουσα αναμονής των φυλακών, όπου δεν υπάρχουν κάμερες, και χτυπούσαν τον Αλβανό βαρυποινίτη με κλωτσιές και γροθιές σε όλο το σώμα, ενώ του έσπασαν το στέρνο με αγκωνιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής των φυλακών ήταν παρών στα βασσανιστήρια, ωστόσο δεν σταμάτησε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αντιθέτως προσπάθησε να συγκαλύψει τις πράξεις τους.

Υπενθυμιζουμε ότι στο δωμάτιο αναμονής είχαν βρεθεί κηλίδες αίματος, που -σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ- προσπάθησαν κάποιοι να καθαρίσουν.

Αυτή η απόπειρα καθαρισμού του "δωματίου βασανιστηρίων" ήταν το καταλυτικό στοιχείο που οδήγησε τα στελέχη της ΕΛΑΣ στην αποκάλυψη των δραστών με βάση την αποτυχημένη προσπάθεια εξαφάνισης των ιχνών τους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος τις Ιτέας που συνόδευαν τον Καρέλι μέχρι τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, στην κατάθεση που έδωσαν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ήταν αποκαλυπτικοί όσον αφορά στις διαθέσεις των Σωφρονιστικών υπαλλήλων που “υποδέχονται” τον κρατούμενο, ο οποίος ένα 24ωρο πριν, είχε δολοφονήσει το συνάδελφο τους.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε χθες από την εισαγγελία Άμφισσας στην εισαγγελία Σερρών, όπου την παρέλαβε αρχικά ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Φίλιππος Παπαδόπουλος.

H ανακρίτρια Σερρών, Γεωργία Τουτουντζή, που χειρίζεται τη δικογραφία καλεί το Σάββατο σε απολογία δεκαπέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας.

Οι κλήσεις σε απολογία αναμένεται να επιδοθούν αύριο στα εμπλεκόμενα πρόσωπα προκειμένου να απολογηθούν με την ιδιότητα των κατηγορουμένων. Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι οι 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμίες για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και να λάβουν οι συνήγοροί τους αντίγραφα του κατηγορητηρίου.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το αδίκημα για το οποίο θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην ανακρίτρια είναι αυτό της διακεκριμένης περίπτωσης βασανισμού κρατουμένου που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου. Κατά τις ίδιες πηγές, η πράξη αυτήν βαραίνει τόσο αυτούς που συνέβαλαν στην αποτρόπαια πράξη, όσο κι εκείνους που δεν απέτρεψαν και δεν παρέλειψαν να κάνουν τις οφειλόμενες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί.

Στον κατάλογο των παραπάνω σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν περιλαμβάνεται ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Όσον αφορά τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς του ΑΤ Ιτέας ερευνώνται οι κατηγορίες της παράνομης εισαγωγής όπλων και η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Πάντως, εάν και εφόσον αυτοί καταστούν κατηγορούμενοι θα κληθούν να απολογηθούν στις ανακριτικές αρχές της Άμφισσας όπου θα επιστρέψει κομμάτι της δικογραφίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ newsit.gr

Οι Κουδεσιώτες μαζεύουν υπογραφές κατά της χωματερ...
Συναντήσεις MEGA για τη νέα διοικητική διαίρεση στ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη