Βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο εδώλιο για την τραγωδία στο Φίερι

05/03/24, 14:56
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Φίερι, ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Bujar Çela, φέρεται να ευθύνεται για την τραγωδία που έλαβε χώρα στην αποθήκη του, όπου δύο άτομα, ένας πατέρας και ο γιος του, έχασαν τη ζωή τους. 

Λούσνια: Ένας νεκρός και 5 τραυματίες από έκρηξη σε αποθήκη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η αποθήκη κατασκευάστηκε παράνομα, με τον Çela να υπερβαίνει κατά πολύ την οικοδομική άδεια που είχε λάβει. Συγκεκριμένα, η άδεια αφορούσε ένα ισόγειο κτίριο 1080 τ.μ., ενώ στην πραγματικότητα, η αποθήκη ήταν διώροφη και 1350 τ.μ.

Επιπλέον, την ώρα της έκρηξης, γινόντουσαν εργασίες κατεδάφισης του παράνομου τμήματος της αποθήκης, με τον άτυχο Roland Hoxha να χάνει τη ζωή του και 7 ακόμα άτομα να τραυματίζονται.

Η Εισαγγελία ασκεί ποινικές διώξεις κατά του Çela για:

• Παράβαση των κανόνων προστασίας στην εργασία
• Καταστροφή περιουσίας λόγω αμέλειας
• Παράνομη δόμηση

Ως αιτία της έκρηξης, οι έρευνες και τα πρώτα συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων καταδεικνύουν ατύχημα κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής και αποσυναρμολόγησης με χρήση φλόγας. Η φλόγα φέρεται να πυροδότησε έκρηξη σε φιάλη ασετυλίνης, με τραγικές συνέπειες.

Η τραγωδία στο Φίερι φέρνει στο προσκήνιο σοβαρά ζητήματα, όπως η αυθαίρετη δόμηση, η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας και η ασυλία που φαίνεται να απολαμβάνουν πολιτικά πρόσωπα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: