Οι Αλβανοί αγοράζουν το ντοκιμαντέρ 1821 του ΣΚΑΙ

Οι Αλβανοί αγοράζουν το ντοκιμαντέρ 1821 του ΣΚΑΙ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ «ΟΜΟΝΟΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 -01-2012

Έκλεισε χθες ο κύκλος των επαφών, του προέδρου της Ομόνοιας κου Βασίλη Μπολάνου και του προέδρου του ΚΕΑΔ κου Βαγγέλη Ντούλε, με την πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα. Χθες το πρωί οι δύο πρόεδροι συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δόλλη, τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γρηγόρη Νιώτη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου και τον Διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κου Αντώνη Σαμαρά, τον κ. Κωνσταντίνο Μπούρα.

Οι συναντήσεις είχαν ενημερωτικό χαρακτήρα για τα θέματα που απασχολούν τους Βορειοηπειρώτες που διαμένουν στη Βόρειο Ήπειρο και την Ελλάδα. Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα: της απογραφής, τα αποτελέσματα και οι εκθέσεις που αναμένονται, η απογραφή του 2012 που έχει ήδη ανακοινώσει η ΟΜΟΝΟΙΑ, η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την ακύρωση του νόμου «περί ληξιαρχείων», η προσφυγή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην απόδοση ιθαγενείας. Συζητήθηκε επίσης η συνέχιση της χρηματοδότησης των έργων από ελληνικής πλευράς που είχαν διακοπεί όπως ο οδικός άξονας Μαυρομάτι – Άγιοι Σαράντα. Υπήρξαν δεσμεύσεις ότι οι χρηματοδοτήσεις θα αποδεσμευτούν και τα έργα θα ολοκληρωθούν άμεσα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο προέδρων με την πολιτική ηγεσία, βρέθηκε και η απόφαση καταδίκης του Κορυτσαίου Ναούμ Ντίσιο. Οι πρόεδροι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ δήλωσαν πως ολισθαίνει σε επικίνδυνα αντιευρωπαϊκά μονοπάτια η Αλβανική δικαιοσύνη , καθοδηγούμενη από υπερεθνικιστικές φωνές. Τέτοιες διώξεις έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και ως μοναδικό στόχο τη φίμωση εκείνων που διακηρύσσουν την ελληνικότητα τους σε περιοχές, που το αλβανικό κράτος αρνείται να αναγνωρίσει.

Σ’ αυτό στοχεύει η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου με την κατάργηση της εθνικότητας απ’ τα ληξιαρχεία, σ’ αυτό στόχευε η περιώνυμη απογραφή απ’ την οποία η ΟΜΟΝΟΙΑ απείχε προστατεύοντας τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, σ’ αυτό στοχεύουν και οι παρούσες διώξεις. Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου συμπαραστέκεται σύσσωμος στο πλευρό του Ναούμ Ντίσιο. Την άμεση στήριξη και προστασία από τις υπερεθνικιστικές φωνές που καθημερινά πληθαίνουν στην Αλβανία, εξέφρασε η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος στη διάρκεια των συναντήσεων με τους προέδρους Βασίλη Μπολάνο και Ευάγγελο Ντούλε.

 

Εκ του γραφείου τύπου και επικοινωνίας

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Γιώργος Γκόρος (βίντεο...
Ανακατασκευή αξίας 260.000€ για το δημοτικό στάδιο...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη