Ποινή φυλάκισης 1 έτους για εξαγορά ψήφων στα Τίρανα - Κατέγραψαν την τηλεφωνική συνομιλία σε βίντεο

27/12/23, 17:38
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Newsroom

Το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (GJKKO) καταδίκασε δυο κατοίκους των Τιράνων για εκλογική διαφθορά στις δημοτικές εκλογές της 14ης Μαΐου. Ο πολίτης ο οποίος επιχείρησε να αγοράσει ψήφους και ήταν κατηγορούμενος για ενεργή διαφθορά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους. Ο δεύτερος ο οποίος επιχείρησε να λάβει χρήματα με αντάλλαγμα την ψήφο του και της οικογένειάς του, κατηγορήθηκε για παθητική διαφθορά και καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση.

Όπως μαρτυρά το επίμαχο βίντεο, οι δύο τους συζητούσαν μέσω τηλεφώνου για την πώληση 4 ψήφων έναντι του ποσού των 15 χιλιάδων λεκ. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας στο βίντεο δεν αναφέρεται ούτε το όνομα του κόμματος για το οποίο συζητείται η εξαγορά ψήφων ούτε και ο υποψήφιος δήμαρχος. Είναι άξιο απορίας πως η ανεξάρτητη αλβανική δικαιοσύνη έκανε σχετικές έρευνες για να βρει με ποιον μιλούσε στο τηλέφωνο ο κατηγορούμενος, αλλά δεν έπραξε το ίδιο ώστε να εντοπίσει υπέρ τίνος υποψηφίου γινόταν το παζάρι.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης, ο ένας κατηγορούμενος ήταν σε κατ' οικον περιορισμό και ο δεύτερος ελεύθερος χωρίς περιοριστικά μέτρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: