Ανακοίνωσης Ομόνοιας - ΚΕΑΔ για Ναούμ Ντίσιο

Ανακοίνωσης Ομόνοιας - ΚΕΑΔ για Ναούμ Ντίσιο

Λίγη προσπάθεια ακόμα και πάμε για το Ομόνοια / ΚΕΑΔ - MEGA 1-1.

Σήμερα στης 11 Ιανουαρίου και 11:00 η ώρα. Η Δημοκρατική Ένωση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» Παράρτημα Κορυτσάς με εκπρόσωπο της τον πρόεδρο κ. Γρηγόρης Καραμέλο και το ΚΟΜΜΑ ΕΝΩΣΗ για τα ΑΝΘΡΏΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Παράρτημα Κορυτσάς (ΚΕΑΔ) με εκπρόσωπο τον πρόεδρο κ Αρμπέν Ηλία έδωσαν κοινή συνέντευξή τύπου όπου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον συμπατριώτη τους κ. Ντίσιο και επίσης τον αποτροπιασμό τους για την άδικη και βρώμικη καταδίκη του από το εφετείο Κορυτσάς ως συνέχεια των εθνικηστικών επιθέσων προς την Ελληνική Μειονότητας. Σας επισυνάπτουμε το κείμενο.

 


Δημοκρατική Ένωση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας

«ΟΜΟΝΟΙΑ»

Κορυτσά στης 11 Ιανουαρίου 2012.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοκρατική Ένωση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας  «ΟΜΟΝΟΙΑ»  Παράρτημα Κορυτσάς, θεωρεί προσβλητική και καταδικάζει την απόφαση του Εφετείου Κορυτσάς για την επί ενός έτους στέρηση της ελευθερίας του κ. Ναούμ Ντίσιο, μέλος αυτής της μειονότητας και γνωστό ακτιβιστή.

Η διαδικασία της δίκης εναντίον του είναι νομικά στημένη και πολιτικά στεφανωμένη από τους ακραίους εθνικιστές,  ντυμένοι με το πολιτικό και νομικό ένδυμα, οι οποίοι με το σφυρί της πλειοψηφίας στο χέρι θέλουν να καταστρέψουν τις γέφυρες  της συνύπαρξης  με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία.

 

Η οργάνωση και η τέλεση της απογραφής του πληθυσμού εναντίων και εις βάρος της μειονότητας, η αποτυχία εξέτασης της αίτησης της ΚΕΑΔ,  για το πνεύμα του νόμου για την απογραφή, από το Συνταγματικό Δικαστήριο, η αφαίρεση της εθνικότητας από τα δημοτολόγια με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, είναι γεγονότα που διακυβεύουν  μία κοινωνία που ισχυρίζεται  δημοκρατική ζωή, πλουραλιστική, και με φιλοδοξίες ένταξης στην κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια.

Εμείς σήμερα, όχι μόνο να σταθούμε δίπλα και να στηρίξουμε τον κ Ντίσιο, αλλά καλούμε όλα τα μέλη της μειονότητας μας, να κάνουμε πιο συμπαγές της γραμμές μας, να συγχρονίσουμε της πράξεις και την στάση μας  εναντίων της Εθνικιστικής Θύελλας που έχει στηθεί εναντίων μας. Κανείς δεν μπορεί να μας εκφοβήσει η να μας αποθαρρύνει, απεναντίας ο πόλεμος και οι προσπάθειες μας δεν θα σταματήσουν ποτέ μέχρι την πλήρη εγγύηση και κατοχύρωση των βασικών μας ελευθεριών και δικαιωμάτων  που μας ανήκουν από το Σύνταγμα της Αλβανικής Δημοκρατίας και της Βασικές Διεθνής Πράξεις.

 

Για το παράρτημα της ΟΜΟΝΟΙΑ στην Κορυτσά.

Πρόεδρος

Γρηγόρης Καραμέλος


ΚΟΜΜΑ ΕΝΩΣΗ για τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Παράρτημα Κορυτσάς.

Κορυτσά 11.01.2012.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Λίγο λιγότερο από 70 χρόνια έχουν περάσει, από την πιο ένδοξη εποποιία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αυτό της αντίστασης του Ελληνικού λαού εναντίων των φασιστικών ορδών, έχει έρθει επιτέλους ο καιρός ώστε τα οστά  αυτών των εκατοντάδων χιλιάδων των ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν μάρτυρες, στο όνομα της ελευθερίας των λαών, στα βουνά και τις πεδιάδες της Κορυτσάς και της ευρύτερης περιοχής, να βρουν την ανάπαυση, να λάβουν τις αρμόζουσες τιμές, όπως η Κορυτσά τιμά και σέβεται, στρατιώτες άλλων φίλων στρατών που έπεσαν στην περιοχή της. Ως φόρο τιμής για το αίμα που έχυσαν οι έλληνες στρατιώτες, έχει μόνο ένα μνημείο, το Σταυρό στην Μπομποστίτσα, το οποίο κτίστηκε με αγάπη, πόνο, γενναιοδωρία και σεβασμό από τους ίδιους τους Μπομποστιανούς σε συνεργασία με την Δημοκρατική Ένωση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας  «ΟΜΟΝΟΙΑ» από το 1995.

 

Από τότε κάθε χρόνο και ιδιαίτερα κατά την ημέρα εορτασμού την αντίστασης εναντίων των φασιστών, ο λαός της Κορυτσάς και των γύρω περιοχών, μέλη των οργανώσεων της ελληνικής και βλάχικης μειονότητας, εκπρόσωποι των διάφορων πολιτικών κομμάτων, έλληνες βετεράνους, μέλη των οικογενειών των εκπεσόντων από Ελλάδα, πηγαίνουν, τοποθετούν στεφάνια, ανάβουν κεριά, ως φόρο τιμής δίπλα σ’ αυτό το μνημείο. Κάποιος αποφάσισε να καθαρίσει το μέρος γύρω από το μνημείο, να δημιουργήσει κάποιες σκάλες  και να ρίξει μερικά φτυάρια μπετό γύρω του, ως ένδειξη σεβασμού προς όλους, για αυτό  το λόγο αυτός είναι ο κύριος Ν Ντίσιο ό οποίος  έλαβε μια άδικη και πολιτική καταδίκη του ενός έτους στέρηση της ελευθερίας του, καταδικάζετε από ένα νόμο για δήθεν παραβίαση ταφών. Μια καταδίκη βγαλμένη από τα συρτάρια της μαύρης περιόδου  της δικτατορίας από το Εφετείο Κορυτσάς,  υπό την πίεση των σκοτεινών ανθρώπων.

 

Για το λόγο αυτό το Κόμμα  ΕΝΩΣΗ για τα ΑΝΘΡΩΠΗΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΚΕΑΔ), η Βλάχικη Κοινότητα  και η Ελληνική Κοινότητα Κορυτσάς και όχι μόνο εκφράζουν την μέγιστη αλληλεγγύη στον κ. Ναούμ Ντίσιο, καταδικάσουν την χθεσινή απόφαση του Εφετείου Κορυτσάς και ελπίζουν το σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης   στην Αλβανία να μην λειτουργεί υπό την πίεση των  αυθαίρετων  εντολών και την καθοδήγηση των ανθρώπων που έχουν εξουσία πάνω της,  αλλά να λειτουργεί με βάση το νόμο και την ισότητα όλων των πολιτών απέναντι του, ανεξάρτητα από την μειονότητα και την εθνότητα στην οποία ανήκουν, για το λόγο αυτό ελπίζουμε πως το Ανώτατο Δικαστήριο θα τον κήρυξη των κ. Ντίσιο  ΑΘΩΟ.

 

Αρμπέν Ηλία

21 χρόνια ΟΜΟΝΟΙΑ. Η ακμή και παρακμή της
Συνέντευξη Ντίσιου στο Βόρειος Ήπειρος.gr (ηχητικό...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη