Αγώνας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών

Αγώνας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών

Ν. Κοτροκόης, πρόξενος Αργυροκάστρου.

• Τη διαβεβαίωση ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας και για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων φιλίας, συνεργασίας και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, παρέχει στην πρώτη του δήλωση μετά την ανάληψη προ μηνός των καθηκόντων του ο νέος Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου.

Στη δήλωσή του αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Αναλαμβάνοντας τα νέα καθήκοντα που μου εμπιστεύθηκε η Ελληνική Πολιτεία θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να ανταποκριθώ στη μεγάλη αυτή τιμή και στις προσδοκίες της εδώ Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (E.E.M), συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην προάσπιση των δικαιωμάτων της και στην προώθηση των συμφερόντων και των στόχων της. Παράλληλα, θα εργασθώ και από δικής μου πλευράς για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων φιλίας, συνεργασίας και καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας».

Ο κ. Κοτροκόης, υποσχέθηκε για αδιάλειπτη παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στο Προξενείο και ακόμη ότι το γραφείο του θα είναι ανοικτό σε κάθε ομογενή.

Ο νέος Πρόξενος έχει γεννηθεί στην Αθήνα, και έχει  υπηρετήσει στην Κούβα, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Η.Ε, στις Βρυξέλλες ως Γενικός Πρόξενος, στη Βουλγαρία και στον ΟΑΣΕ στη Βιέννη. Μέχρι πρότινος ήταν Υποδιευθυντής  της Διεύθυνσης Βορείου Αμερικής (ΗΠΑ και Καναδά) του Υπουργείου Εξωτερικών.

 

Πρωινός Λόγος

Συνέντευξη Ντίσιου στο Βόρειος Ήπειρος.gr (ηχητικό...
Αλβανικά ΜΜΕ κατά Ντίσιου και Ομόνοιας (βίντεο)
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη