Ομολογία μυστήριο Αλβανού για βόμβα των «Πυρήνων»

Ομολογία μυστήριο Αλβανού για βόμβα των «Πυρήνων»

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση σύλληψης από τις διωκτικές αρχές της γειτονικής χώρας Αλβανού υπηκόου, ο οποίος φέρεται να έχει καταθέσει προφορικά σε Αλβανούς αστυνομικούς ότι συμμετείχε σε βομβιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στην έκρηξη στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, για την οποία έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Τον Αλβανό κρατούμενο επρόκειτο να ανακρίνει κλιμάκιο Ελλήνων αξιωματικών που βρίσκεται στην Αλβανία με αφορμή τη σύλληψη του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στην Αλβανία. Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν επιφυλάξεις για τη βασιμότητα των ισχυρισμών του, ωστόσο αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ανάμειξής του σε ορισμένες από τις ενέργειες που φέρεται να ομολογεί, και συγκεκριμένα: την επίθεση στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, την έκρηξη βόμβας σε νυχτερινό κέντρο επί της λεωφόρου Συγγρού στην Καλλιθέα και τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στο κέντρο της Αθήνας, που αποδόθηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η έκρηξη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης είχε γίνει τον Μάιο του 2010 και την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο εν λόγω κρατούμενος δεν συνδέεται με τον δραπέτη Ιλίρ Κούπα και συνελήφθη προ ημερών σε επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας, ενώ δεν φαίνεται να είναι καταγεγραμμένος στο αρχείο της ΕΛ.ΑΣ. Επρόκειτο να εξεταστεί σήμερα από Ελληνες αξιωματικούς, οι οποίοι χθες το βράδυ ανέκριναν τον Ιλίρ Κούπα. Πρόκειται για τον δραπέτη των φυλακών Τρικάλων που είχε καταφέρει να διαφύγει από συμπλοκή με Ελληνες αστυνομικούς (κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα), κατά τη διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί θανάσιμα ο συνεργός του Μαριάν Κόλα. «Είναι σημαντικό να συμπληρώσουμε κενά σχετικά με τη διαδρομή που ακολούθησε και τα άτομα που του παρείχαν υποστήριξη», δήλωσε σχετικά αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συντονίζει τη διαδικασία.

Η ομάδα του Ρ. Μπολάνου στην πρώτη θέση του ομίλου
Αποτελέσματα Εκλογών «Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Επαρ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη