Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια για την 21η επέτειο της «Ομόνοιας»

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια για την 21η επέτειο της «Ομόνοιας»

Αθηνά 4 Ιανουαρίου 2012

Αγαπητοί φίλοι, Αγαπητοί συμπατριώτες!

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω την 21η επέτειο από την ίδρυση της «Ομόνοιας», του ιστορικού εκπροσώπου του Ελληνισμού της Αλβανίας.

Η εποχή είναι δύσκολη για την πατρίδα μας. Είναι επίσης γεμάτη προκλήσεις και για τη συνέχιση της μακραίωνης παρουσίας των Ελλήνων της Αλβανίας στις πατρογονικές τους εστίες, σε πείσμα όσων την επιβουλεύονται, ακόμη και σήμερα που η Αλβανία έχει ξεκινήσει την πορεία πλήρους ενσωμάτωσης της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Σε αυτήν την συγκυρία, η αποτελεσματική προάσπιση και ενίσχυση των δικαίων των Ελλήνων της Αλβανίας προϋποθέτει όλοι να συνταχθούν γύρω από την αξία που το ίδιο το όνομα της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» υποδηλώνει, την αξία της ενότητας, της πανστρατιάς για την επίτευξη των κοινών σκοπών κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας της Αλβανίας.

Ευχή και ταυτόχρονα έκκληση μου προς εσάς, κατά την επέτειο αυτή είναι όλοι να εργασθείτε για τον σκοπό αυτό και ενωμένοι να εστιάσετε την αγωνιστικότητα και τις προσπάθειες σας σε πρωτοβουλίες που θα βελτιώνουν τη θέση των Ελλήνων στην αλβανική κοινωνία και, παράλληλα, θα αποκαταστήσουν το αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας στα μέλη της Μειονότητας.

Από πλευράς της η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα, χωρίς να φείδεται προσπαθειών, τη βελτίωση της θέσης των Ελλήνων σε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό αλβανικό κράτος, με σαφή ευρωπαϊκή προοπτική.

Η ομιλία του προέδρου της Ομόνοιας κ. Μπολάνου για...
Ένας χρόνος φυλάκιση χωρίς αναστολή για το Ναούμ Ν...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη