Κατάσχεται το αποτεφρωτήριο των Τιράνων - Καταζητούνται οι ιδιοκτήτες της εταιρείας παραχώρησης

01/08/23, 14:22
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Η Ειδική Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς κατάσχει το αποτεφρωτήριο των Τιράνων, για κατάχρηση καθήκοντος και κονδυλίων, πλαστογραφία και διαφθορά, ενώ σημείωσε ότι «de facto» οι καταζητούμενοι επιχειρηματίες Mirel Mërtiri και Klodian Zoto είναι οι ιδιοκτήτες του αποτεφρωτηρίου.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι Klodian Zoto και Mirel Mërtiri χρησιμοποίησαν άλλα πρόσωπα και εταιρείες για να κρύψουν τα ίχνη τους ως πραγματικοί ιδιοκτήτες της εταιρείας παραχώρησης «Integrated Energy B.V SPV» sh.p.k. Το κόστος διαγωνισμού παραχώρησης είναι 128,248,330 ευρώ.

Ο Klodian Zoto, σε συνεργασία με τον Mirel Mërtiri, επωφελήθηκαν χάρη σε πλαστά φορολογικά τιμολόγια, χρηματική αξία 409.428.000 (τετρακόσιων εννέα εκατομμυρίων τετρακοσίων είκοσι οκτώ χιλιάδων) λεκ.

Κατέχουν επίσης, έμμεσα την εταιρεία «F.M.O». s.p.k. Από την έρευνα συγκεντρώθηκαν στοιχεία ότι οι εν λόγω πολίτες, χρησιμοποιώντας τα παράνομα κέρδη, αγόραζαν για λογαριασμό της οντότητας FMO ακίνητο, εμβαδού 611 τμ, αξίας 1.000.000 ευρώ, που βρίσκεται στην πόλη του Δυρραχίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: