Νεκρός αστυνομικός από πυρά Αλβανών κακοποιών


Ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός και δύο Αλβανοί κακοποιοί σημειώθηκε κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο Βροντερό Φλώρινας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Όλα συνέβησαν όταν τρεις αστυνομικοί έχοντας πληροφορίες για τη δράση των Αλβανών, οι οποίοι έκλεβαν δίχτυα και ψάρια από τους κατοίκους επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έρευνα σε μία αυτοσχέδια καλύβα, όπου εκτιμούσαν ότι κρύβονταν οι κακοποιοί.

Κλιμάκιο τριών αστυνομικών το οποίο βρισκόταν στη μικρή Πρέσπα κι διενεργούσε ελέγχους για παράνομη αλιεία, εντόπισε μία σε καλύβα δίπλα στη λίμνη. Η καλύβα αντί για πόρτα είχε μια κουβέρτα. Οι δύο αστυνομικοί πλησίασαν και με τον φακό τους φώτισαν το εσωτερικό.


Τότε είδαν τον έναν Αλβανό ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν εμφανίστηκε ο δεύτερος Αλβανός πίσω από μια σόμπα και με ένα καλάσνικοφ άρχισε να πυροβολεί.

Ο 43χρονος υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. Hλίας Κωστένης, πατέρας ενός παιδιού, έπεσε νεκρός ενώ ο δεύτερος πρόλαβε να βγει. Τότε ο τρίτος αστυνομικός που είχε μείνει πίσω για "κάλυψη", άρχισε να πυροβολεί ρίχνοντας νεκρό τον Αλβανό με το καλάσνικοφ. Ο δεύτερος δράστης βγήκε στη συνέχεια να πάρει το καλάσνικοφ του συμπατριώτη του και δέχτηκε και εκείνος τα πυρά των αστυνομικών.

Η ταυτότητα των Αλβανών κακοποιών παραμένει άγνωστη με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι μπορεί να πρόκειται για λαθρεμπόρους ναρκωτικών.

Τα Αγία Θεοφάνεια
Το Βορειοηπειρωτικό στις αρχές του 20ού αιώνα
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 02/12/21, 22:04

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη