Ο Βρούτσης «στον Ενικό» για τις συντάξεις του ΟΓΑ (βίντεο)

Σε ερώτηση συνταξιούχου για θέματα μεταξύ των οποίων ήταν και η γενοκτονία που υφίστανται οι υπερήλικες Πόντιοι, (τους Βορειοηπειρώτες δεν τους αναφέρει, αλλά ανήκουν στην ίδια κατηγορία) στους οποίους έχει διακοπεί η σύνταξη και από 1/1/14 και η περίθαλψη, ο υπουργός, αφού ψέλλισε κάτι ακατανόητα περί του τρόπου που δίνονταν οι συντάξεις (χωρίς εισοδηματικά κρητήρια!!!)... τελικά είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα και ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις...

ΥΓ1: Το Υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει νομοσχέδιο μετά από καιρό, το οποίο αφορά και τον ΟΓΑ και δεν περιλαμβάνει στην τωρινή του μορφή τίποτα για το θέμα (είναι στην ιστοσελίδα της βουλής ως προσχέδιο). Αν περάσει και αυτό το νομοσχέδιο, τότε θα αργήσει να λυθεί το θέμα, και σε ένα μήνα οι συγκεκριμένοι υπερήλικες δεν θα έχουν ούτε ασφάλιση. Ήταν μια δέσμευση του υπουργού άλλωστε το ότι μέχρι το τέλος του το έτους θα είχε τακτοποιηθεί το θέμα.

ΥΓ2: Τα περί εισοδηματικών κριτηρίων (αυτό ανέδειξε ο υπουργός ως κόλλημα), είναι ατυχή παραδείγματα για την συγκεκριμένη κατηγορία (από 10 εώς 100 ευρώ το εισόδημα από την ξένη χώρα).


ΥΓ3: Η σύνταξη του ΟΓΑ για ανασφάλιστους υπερήλικες συνεχίζει να δίνεται σε Έλληνες που παίρνουν σύνταξη από χώρες που δεν έχουν συμφωνία για ασφαλιστικές εισφορές με την Ελλάδα (π.χ. Έλληνες που παίρνουν σύνταξη από το Καναδά ή την Αυστραλία), συνεχίζουν να παίρνουν σύνταξη από τον ΟΓΑ, γιατί ο ΟΓΑ δεν δύναται να ξέρει ποιος παίρνει σύνταξη και ποιος όχι εφόσον δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία.

Έχει διακοπεί μόνο στους Βορειοηπειρώτες και Ποντίους, γιατί ενώ δεν έχουν συμφωνίες για ασφαλιστικές εισφορές με της χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και την Αλβανία, είναι γνωστό τις πάση ότι όλες οι πρώην σοσιαλιστικές χώρες δίνουν πάντα μια σύνταξη.

Δείτε το βίντεο απ' την χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή



Του αναγνώστη μας Ε. Β.

Μειωμένες οι εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click