ΔΝΤ: Τα εμβάσματα των μεταναστών, αύξησαν την ανεργία


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε μια πρόσφατη έκθεση για τα προβλήματα στην αγορά εργασίας χωρών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη όπως, την Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κοσσυφοπέδιο, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο και Σερβίακάνει λόγο για ένα άλλο παράγοντα που έχει συμβάλει στην αύξηση της ανεργίας σε αυτές τις χώρες, που λέγεται μετανάστευση.

Η έκθεση του ΔΝΤ αναφέρει ότι, οι χώρες όπως η Αλβανία και οι γείτονές της είχαν υψηλά ποσοστά ανεργίας και στη δεκαετία 2000-2008 για διάφορους λόγους όμως, που σχετίζονται με τους θεσμούς της αγοράς εργασίας , παράγοντες κόστους ή εκτεταμένων διαρθρωτικών προβλημάτων στην οικονομία .

Ενώ σήμερα, υπάρχει ένας συγκεκριμένος παράγοντας που προωθεί την ανεργία στην περιοχή των Βαλκανίων, ο οποίος σχετίζεται με το υψηλό επίπεδο της μετανάστευσης. Σε χώρες όπως η Αλβανία, τα εμβάσματα από τη μετανάστευση έχουν ενθαρρύνει τους ανέργους, οι οποίοι καλύπτουν τα έξοδα διαβίωσης με αυτό το εισόδημα.


Αν και η θεσμική παράγοντες, όπως η απασχόληση και τα συστήματα κοινωνικής προστασίας, σε γενικές γραμμές δεν είναι ευθυγραμμισμένες με εκείνες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καταλήγει η έκθεση.

Συνελήφθησαν 4 από τους 7 Αλβανούς δραπέτες στην Κ...
Απόδραση επτά επικίνδυνων κακοποιών από αλβανική φ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click