Βρετανίδα ΥΠΕΣ: Αναμένεται νέο κύμα Αλβανών μεταναστών

Βρετανίδα ΥΠΕΣ: Αναμένεται νέο κύμα Αλβανών μεταναστών

Η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών, Σουέλα Μπράβερμαν, προειδοποίησε για ένα νέο κύμα Αλβανών μεταναστών που αναμένεται να διασχίσουν τη Μάγχη αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την The Telegraph, η Braverman αναφέρεται σε μια εσωτερική μελέτη, που ανατέθηκε από την πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στα Τίρανα, η οποία δείχνει ότι οι μισοί νέοι Αλβανοί θέλουν να περάσουν τη Μάγχη αυτό το καλοκαίρι.

Η έρευνα, που βασίζεται σε 1.800 νοικοκυριά στην περιοχή του Κούκες, δείχνει ότι οι μισοί νέοι ηλικίας 17-22 ετών θα ήθελαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να πάνε στη Βρετανία, παρά τους κινδύνους να διασχίσουν τη Μάγχη με μικρά σκάφη.
Η ανακάλυψη υπογραμμίζει τον εποχιακό χαρακτήρα της παράνομης μετανάστευσης από Αλβανούς. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι αυτή η εξέλιξη έρχεται αφότου ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ χαιρέτισε τη μείωση κατά 90% του αριθμού των Αλβανών που φτάνουν με μικρά σκάφη μέχρι στιγμής φέτος. Οι αριθμοί έχουν μειωθεί από 2.165 τον Ιανουάριο σε 151 τον Ιούνιο του 2022, σύμφωνα με βρετανικά στοιχεία.

Η Μπράβερμαν είπε στους βουλευτές ότι η κυβέρνηση "δεν εφησυχάζει" παρά την πτώση των αριθμών και θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις αλβανικές διελεύσεις. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εντείνει την καταστολή των Αλβανών τους τελευταίους δύο μήνες, δημιουργώντας μια μονάδα 400 ατόμων για την ταχεία παρακολούθηση περίπου 17.000 αιτήσεων ασύλου. Ο πρωθυπουργός Σουνάκ αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι το ποσοστό επιτυχίας για τους Αλβανούς που ζητούν άσυλο μειώθηκε σε σχεδόν έναν από πέντε.

Οι υπουργοί στοχεύουν επίσης άλλους 20.000 Αλβανούς που έχουν εισέλθει παράνομα στο ΗΒ, αν και παραδέχονται ότι το 70 με 80 τοις εκατό μπορεί να έχουν δραπετεύσει ενώ ήταν έξω με περιοριστικούς όρους. Η Βρετανία έχει επίσης αυστηροποιήσει τους κανόνες για τη «σύγχρονη δουλεία» όρος που εκμεταλλέυθηκαν Αλβανοί μετανάστες για να αποφύγουν την απέλαση. Από τότε που η κυβέρνηση αύξησε το όριο για δικαιολογητικά έγγραφα, ο Σουνάκ είπε ότι το ποσοστό των αξιώσεων που απορρίφθηκαν σχεδόν τριπλασιάστηκε από 12 τοις εκατό σε 42 τοις εκατό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου