Πεντακόσιους καταδρομείς στέλνει η Τουρκία στο Κόσοβο

Πεντακόσιους καταδρομείς στέλνει η Τουρκία στο Κόσοβο

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 3 Ιουνίου ότι θα στείλει ένα τάγμα καταδρομέων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο ως απάντηση σε αίτημα του ΝΑΤΟ για στρατεύματα για να βοηθήσουν στην καταστολή των βίαιων ταραχών.

Το αίτημα προήλθε από τη Διοίκηση των Κοινών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, ανέφερε το υπουργείο σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter και το τάγμα θα συμμετάσχει στην ειρηνευτική αποστολή της συμμαχίας στην περιοχή, γνωστή ως KFOR, ως εφεδρική μονάδα.

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι περίπου 500 Τούρκοι στρατιώτες θα μεταβούν στο Κοσσυφοπέδιο.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε στις 30 Μαΐου ότι θα στείλει 700 στρατιώτες για να ενισχύσει τη δύναμη στην περιοχή. Η KFOR αυτή τη στιγμή αποτελείται από σχεδόν 3.800 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 350 από την Τουρκία.

Στις βίαιες συγκρούσεις με Σέρβους στις 29 Μαΐου τραυματίστηκαν 30 διεθνείς στρατιώτες, 11 Ιταλοί και 19 Ούγγροι, μεταξύ των οποίων κατάγματα και εγκαύματα από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Οι συγκρούσεις προέκυψαν ως αποτέλεσμα μιας αντιπαράθεσης που εκτυλίχθηκε νωρίτερα, αφού Αλβανοί που εκλέχθηκαν σε εκλογές με μποϊκοτάζ από Σέρβους, εισήλθαν σε δημοτικά κτίρια για να αναλάβουν καθήκοντα και εμποδίστηκαν από Σέρβους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου