Εξαρθρώθηκε αλβανικό κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Ιταλία

Εξαρθρώθηκε αλβανικό κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Ιταλία

Δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν σήμερα από την Guardia di Finanza, σε Basilicata, Liguria και Puglia, στο πλαίσιο επιχείρησης κατά των ναρκωτικών του εισαγγελέα κατά της μαφίας της περιφέρειας Potenza, η οποία κατέστρεψε μια οργάνωση αποτελούμενη από Ιταλούς και Αλβανούς που κατηγορούνται για διεθνή διακίνηση ναρκωτικών.

Πρόκειται για ηρωίνη, κοκαΐνη, χασίς και μαριχουάνα που προέρχονταν από την Αλβανία, όπου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ εικάζεται ότι τα χρήματα που αποκτήθηκαν ήταν από ξέπλυμα.

Η σύνδεση με την Αλβανία έγινε μέσω «ενός σύνθετου συστήματος κωδικοποιημένων συνομιλιών».

Οι ομάδες χρησιμοποιούσαν μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που θεωρείται «ασφαλής και θωρακισμένη».

Η Guarda di Finanza κατέσχεσε πάνω από 20 κιλά ηρωίνης, 5,7 κιλά μαριχουάνας και 105 γραμμάρια κοκαΐνης. Πέραν της σύλληψης 15 υπόπτων, κυρίως Αλβανών, μεταξύ των οποίων ο «επικεφαλής» της οργάνωσης και ο στενότερος συνεργάτης του, ιδιοκτήτης της βασικής καλλιέργειας, έγινε και προληπτική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, άμεσης αξίας 4,2 εκατ. ευρώ, «που αντιστοιχεί στο εκτιμώμενο κέρδος από την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών».

Τα έσοδα από τη διακίνηση ναρκωτικών (έφτασαν στην Ιταλία, οι ουσίες διανεμήθηκαν σε όλη την επικράτεια «και σε άλλους αυτόνομους οργανισμούς») επενδύθηκαν στην Αλβανία «για την αγορά ακινήτων και εμπορικών δραστηριοτήτων».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου