KFOR: 25 στρατιώτες τραυματίες στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο

KFOR: 25 στρατιώτες τραυματίες στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο

Η KFOR εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο βορρά του Κοσσυφοπεδίου.

Στην ανακοίνωσή της, η KFOR ανέφερε ότι περίπου 25 μέλη της τραυματίστηκαν στο βορρά.

«Κοσσυφοπέδιο: συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και στρατευμάτων της KFOR

Περίπου 25 τραυματίστηκαν από το πολυεθνικό σώμα κατά την κράτηση διαδηλωτών που συνέβη στον δήμο Zveçan.

Πρίστινα, 29 Μαΐου 2023. Σήμερα το απόγευμα, μονάδες της KFOR αναπτύχθηκαν σε 4 δήμους του βόρειου Κοσσυφοπεδίου προκειμένου να περιορίσουν τις βίαιες διαδηλώσεις που σημειώθηκαν μετά την προσπάθεια των νεοεκλεγμένων προέδρων να αναλάβουν τα καθήκοντά τους τις τελευταίες ημέρες.

Ανταποκρινόμενοι στα πιο ενεργά μέρη του πλήθους, ορισμένοι στρατιώτες του ιταλικού και ουγγρικού σώματος της KFOR έγιναν αντικείμενο απρόκλητων επιθέσεων και υπέστησαν τραυματικές κακώσεις με κατάγματα και εγκαύματα από την έκρηξη εμπρηστικών μηχανισμών.

Λαμβάνοντας έγκαιρα θεραπεία από ιατρικές μονάδες της KFOR, βρίσκονται επί του παρόντος υπό παρακολούθηση από ιατρικό προσωπικό που αξιολογεί την κατάστασή τους.

Ο διοικητής της αποστολής της KFOR, Υποστράτηγος Angelo Michele Ristuccia, παρακολουθεί προσωπικά την εξέλιξη της κατάστασης και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους άνδρες και τις γυναίκες της αποστολής που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Τόνισε ότι οι απρόκλητες επιθέσεις σε μονάδες του ΝΑΤΟ είναι απαράδεκτες και η KFOR θα συνεχίσει να εκπληρώνει την αποστολή της αμερόληπτα».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου