Περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων συμφώνησε ο Δ. Αβραμόπουλος με την Αλβανίδα ομόλογό του

Περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων συμφώνησε ο Δ. Αβραμόπουλος με την Αλβανίδα ομόλογό του


Τη βούλησή τους για περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων εξέφρασαν κατά τη συνάντησή τους στα Τίρανα ο Έλληνας υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Αλβανίδα ομόλογός του, Μιμή Κοδέλι. Ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Αλβανία, τόνισε την πλήρη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε υποστηρίξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Δεν μπορούμε να φανταστούμε την ΕΕ χωρίς χώρες όπως η Αλβανία».

Παράλληλα, ο υπουργός 'Αμυνας σημείωσε ότι οι δύο χώρες πρέπει να εργαστούν μαζί σαν δύο προοδευτικές χώρες και πρόσθεσε ότι επειδή έχουν πολλά να προσφέρουν η μία στην άλλη, να ξεκινήσουν από την ενέργεια, την εκπαίδευση και τον τουρισμό.


Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος, αφού ευχαρίστησε την κ. Κοδέλι για τη θερμή υποδοχή, κάλεσε την Αλβανίδα ομόλογό του να επισκεφτεί την Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν από κοινού σχέδια στον τομέα της άμυνας και στο πλαίσιο δύο υπουργοί συμφώνησαν να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας για το θέμα αυτό.

«Να επιλύσουμε τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ μας για ένα ασφαλέστερο μέλλον» υπογράμμισε από τη μεριά της η κ.Κοδέλι και εστίασε, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του αλβανικού υπουργείου 'Αμυνας, σε τρία σημεία: «να δημιουργήσει η κυβέρνηση της Αθήνας μεγαλύτερες διευκολύνσεις για τους Αλβανούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη γειτονική χώρα και η εκπαίδευση να θεωρηθεί ένα βασικό θέμα και ως εκ τούτου να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εκπαίδευση των παιδιών των Αλβανών μεταναστών. Τρίτο σημείο είναι η στενή συνεργασία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας ως μέλη του NATO στον τομέα της ασφάλειας».

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός ζήτησε την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Συνελήφθη ένας 24χρονος Αλβανός για εμπορία ηρωίνη...
Η επίσκεψη Παπούλια στο Αργυρόκαστρο και οι συναντ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη