Ο Αλβανός ΠτΔ με τον υψηλότερο μισθό στη περιοχή - Ξεπερνά Κροατία και Σλοβενία

27/05/23, 09:55
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Ο Bajram Begaj είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος πρόεδρος στην περιοχή. Μετά την ψηφοφορία στην αλβανική Βουλή για την αύξηση των μισθών, ο μηνιαίος μισθός του Begaj είναι 3.860 ευρώ (ήταν 2.320 ευρώ).

Εκτός από την αύξηση του μισθού του προέδρου, το αλβανικό κοινοβούλιο διπλασίασε και τους μισθούς των βουλευτών και των υπουργών.

Ο Begaj ξεπερνάει και τους προέδρους της Κροατίας και της Σλοβενίας, οι οποίοι αμείβονται έως και 3.500 ευρώ το μήνα.

Ο μισθός της προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, Vjosa Osmani, μετά την τελευταία αύξηση, πηγαίνει στα 2160 ευρώ, ενώ ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς, του οποίου ο μισθός αυξήθηκε τον Ιανουάριο, λαμβάνει σήμερα 1700 ευρώ τον μήνα. Με διαφορά 200 ευρώ κλείνει τη λίστα ο Στέβο Πενταρόφσκι με μηνιαίο μισθό 1500 ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική ισχύ κάθε χώρας, το γεγονός ότι ο μισθός του αλβανού ΠτΔ ξεπερνά μία χώρα όπως αυτής της Κροατίας, εγείρει ερωτήματα σχετικά με το νέο νομοσχέδιο αύξησης μισθών που εγκρίθηκε πριν λίγες μέρες στην αλβανική Βουλή. Αυτό, διότι, η οικονομία της αλβανικής είναι σαφώς ασθενέστερη από χώρες όπως Κροατία και Σλοβενία και το παράδοξο είναι το επόμενο να σκεφτεί κανείς. Την ώρα που δεν έχει θεσπιστεί το κατώτατο όριο για τους πολίτες και την ώρα που ένα σημαντικό ποσοστό Αλβανών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, η ανεργία στους νέους να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο και με τη μετανάστευση να ερημώνει την Αλβανία καθημερινά, μια τέτοια αύξηση μοιάζει να αναδεικνύει ότι η αλβανική κυβέρνηση μάλλον ζει σε παράλληλη πραγματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: