Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακήρυξε επισήμως τον Φρέντη Μπελέρη δήμαρχο Χιμάρας

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακήρυξε επισήμως τον Φρέντη Μπελέρη δήμαρχο Χιμάρας

Επισήμως η ανάθεση του Φρέντη Μπελέρη από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ως Δήμαρχο Χιμάρας, με τα τελικά αποτελέσματα να έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του οργάνου. Ο Φρέντης Μπελέρης αναδείχθηκε νικητής των τοπικών εκλογών για τον δήμο Χιμάρας με συνολικό ποσοστό 50,2% και αριθμό ψήφων 3840.

Ο Φρέντης Μπελέρης συνελήφθη δυο μέρες πριν τις εκλογές και από την Παρασκευή 12 Μαΐου και κρατείται αδίκως μαζί με τον Παντελή Κοκαβέση, με την τελευταία δικαστική απόφαση από τα Τίρανα να παρατείνει την κράτηση και των δύο.

Χθες, Τρίτη, σε διαμαρτυρία που οργάνωσε η Ένωση Χειμαρριωτών στην αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα, εκατοντάδες Χιμαριώτες βροντοφωνάζοντας για την άμεση αποφυλάκιση των Μπελέρη - Κοκαβέση, έδωσαν το ηχηρό παρών και εκφώνησαν το ψήφισμα που συνέταξαν σχετικά με την παρακρατική αυτή ενέργεια της αλβανικής δικαιοσύνης.

Η αντίδραση από ελληνικής πλευράς παραμένει χλιαρή και ενώ ο Μπελέρης και ο Κοκαβέσης παραμένουν πολιτικοί όμηροι, η εβδομάδα ελληνικού πολιτισμού στα Τίρανα και λοιπές περιοχές στην Αλβανία θα διεξαχθεί κανονικά.


Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου