Ξεκινάει σήμερα στις 14:00 η δίκη Μπελέρη - Κοκαβέση στα Τίρανα

Ξεκινάει σήμερα στις 14:00 η δίκη Μπελέρη - Κοκαβέση στα Τίρανα

Στο Ειδικό Δικαστήριο κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς (SPAK) θα επιδικαστεί σήμερα η υπόθεση του νέου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, οι οποίοι κατηγορούνται για εκλογική διαφθορά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο Χιμαραίοι δεν θα παραστούν στην δικαστική αίθουσα και θα τους εκπροσωπήσουν οι δικηγόροι τους. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα (14:00 Ελλάδος) με δικαστή την Atalanta Zeqiri.

Αυτή η άνευ προηγουμένου σκευωρία του Έντι Ράμα, έχει δημιουργήσει και ένα τεράστιο κύμα υποστήριξης υπέρ του Μπελέρη στην αλβανική κοινή γνώμη. Γνωστοί ποινικολόγοι της Αλβανίας που δεν πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, κάνουν λόγω ακόμα και για ποινικές ευθύνες της αστυνομίας και της εισαγγελίας Αυλώνας καθώς βλέπουν παράνομες μεθόδους εξαγωγής στοιχείων καθώς και πλήθος ενδείξεων κατασκευής και παραποίησης τεκμηρίων.

Άλλωστε ο ίδιος ο πολίτης που χρησιμοποιήθηκε ως μυστικός πράκτορας από την αστυνομία έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Πρόκειται για σαφώς αναξιόπιστο άτομο που εύκολα θα μπορούσε να χειραγωγηθεί από τις αρχές.

Πάντως σε κάθε περίπτωση ο Μπελέρης παραμένει δήμαρχος Χιμάρας ακόμη και αν το δικαστήριο λάβει λάθος απόφαση. Ελπίζουμε σήμερα η δικαιοσύνη να δράσει ανεξάρτητα και να μην χρειαστεί να συνεχιστεί αυτό το θέατρο του παραλόγου που δεν είναι προς κανενός το συμφέρον.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήστε ζωντανά την εξέλιξη της δίκης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου