Φούσκα η υπόθεση κατά του Μπελέρη - Στη δημοσιότητα η δικογραφία

Φούσκα η υπόθεση κατά του Μπελέρη - Στη δημοσιότητα η δικογραφία

Έκθετος ο Ράμα από την δικογραφία.
Από νωρίς το μεσημέρι στα αλβανικά ΜΜΕ αναπαράγονται μέρη της δικογραφίας που αφορά τον Φρέντη Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση.
Ο δήμαρχος Χιμάρας συνελλήφθη κατά παραγγελία του εισαγγελέα Αυλώνα. Εξαντλώντας τα χρονικά περιθώρια που του δίνει ο νόμος, ο εισαγγελέας που διέταξε την σύλληψη, δήλωσε αναρμόδιος για την υπόθεση που ο ίδιος δημιούργησε και παρέπεμψε την υπόθεση στην SPAK. Αντί να στείλει αμέσως τον φάκελο όμως, καθυστέρησε άλλες τρεις μέρες προκειμένου να παραταθεί η παράνομη κράτηση του Μπελέρη.
Η διαρροή μέρους της δικογραφίας που εστάλη στην Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, εντάσσεται στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων προκειμένου να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση. Ο στόχος είναι να αντιστραφεί το κλίμα κατά της αλβανικής κυβέρνησης, διαρρέοντας παράνομα την μυστική δικογραφία σε όλα τα ΜΜΕ.
Ο Μπελέρης, υποτίθεται ότι συνελήφθη επ' αυτοφώρω τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης, δύο μόλις μέρες πριν τις εκλογές να εξαγοράζει ψήφους. Το ίδιο το περιεχόμενο της δικογραφίας όμως επιβεβαιώνει ότι η σύλληψη είναι παράνομη αφού όπως προκύπτει επιπλέον και από το δημοσιευμένο βίντεο, δεν υπάρχει έγκλημα την στιγμή της σύλληψης. Επομένως ούτως ή άλλως, είτε υπάρχει κατηγορία εναντίων του είτε όχι, θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σπίτι του και ενδεχομένως να περιμένει δικάσιμο αν όντως απαγγελθούν κατηγορίες.
Σύμφωνα με το δικόγραφο, οι αλβανικές αρχές στρατολόγησαν στις αρχές Μαΐου κάποιον πολίτη ως μυστικό πράκτορα, με σκοπό να παγιδεύσει τον Φρέντη Μπελέρη. (Με τα θέματα νομιμότητας αυτής της διαδικασίας θα ασχοληθούμε εν ευθέτω χρόνο). Αφού παγίδευσαν το τηλέφωνό του με λογισμικό παρακολούθησης, ο ίδιος προσπάθησε όντως να πουλήσει ψήφους στον Μπελέρη. Μυστικοί πράκτορες της αστυνομίας ξεκίνησαν τις παρακολουθήσεις.
Στο δικόγραφο ενώ γίνεται μια γενική αναφορά σε αποδεικτικό υλικό, αυτό δεν εμφανίζεται πουθενά στην στοιχειοθέτηση της υπόθεσης. Από τους υποτιθέμενους διαλόγους, δεν αναφέρεται ποιοι αποτελούν προϊόν απομαγνητοφώνησης και ποιοι μαρτυρία του πράκτορα. Σκόπιμα οι διάλογοι από τις απομαγνητοφωνήσεις που δεν περιλαμβάνουν τίποτα ενοχοποιητικό, μπλέκονται με τις μαρτυρίες των πρακτόρων οι οποίες προφανώς έχουν εξαχθεί κατά παραγγελία.

Δεν υπάρχει τίποτα κατά του Μπελέρη και του Κοκαβέση. Όλοι το ξέρουν, πως δεν μπορεί παρά να δικαιωθούν αν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια αλλά συνεχίζουν να τραβούν το σχοινί μόνο και μόνο για να βλάψουν τον δήμαρχο της Χιμάρας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου