Σήμερα «εκλογική σιωπή» - Ολοκληρώθηκαν χθες οι εκστρατείες των πολιτικών κομμάτων

Σήμερα «εκλογική σιωπή» - Ολοκληρώθηκαν χθες οι εκστρατείες των πολιτικών κομμάτων

Απέχουμε μόλις μία ημέρα από τις εκλογές της 14ης Μαΐου, όπου πολίτες σε όλη την Αλβανία θα προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα για να επιλέξουν ποιοι θα είναι οι επόμενοι δήμαρχοι σε 61 δήμους της χώρας.

Η σημερινή ημέρα είναι η ημέρα της εκλογικής σιωπής και θα χρησιμεύσει για την προετοιμασία της βάσης του εκλογικού υλικού και τη διανομή του σε κάθε μέρος της χώρας.

Στο μεταξύ, στους πολιτικούς που έκλεισαν χθες την προεκλογική εκστρατεία, απαγορεύεται νομικά να απευθύνουν πολιτικές εκκλήσεις στους ψηφοφόρους ή να δίνουν πολιτικά μηνύματα σε δημόσιες συγκεντρώσεις, καθώς είναι αντίθετο με τις διατάξεις του εκλογικού κώδικα.

Περίπου 140 υποψήφιοι από διαφορετικές πολιτικές οντότητες ανταγωνίζονται για να αναλάβουν την ηγεσία 61 δήμων σε όλη τη χώρα.

Σε 44 δήμους θα διαγωνιστούν δύο υποψήφιοι, σε 14 δήμους θα είναι 3 υποψήφιοι, ενώ στους Αγίους Σαράντα θα είναι 4 υποψήφιοι.

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του Φρέντη Μπελέρη στο δικαστήριο του Αυλώνα. Παραμένουμε ενωμένοι και απτόητοι ώστε να προσέλθουμε αύριο στις κάλπες για να δώσουμε την απάντησή μας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου