5500 αστυνομικοί επί ποδός την 14η Μαΐου για τις τοπικές εκλογές στην Αλβανία

5500 αστυνομικοί επί ποδός την 14η Μαΐου για τις τοπικές εκλογές στην Αλβανία

Η αλβανική αστυνομία θα επιστρατεύσει 5.500 αστυνομικούς για να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 14ης Μαΐου. Τους τελευταίους 3 μήνες, περίπου 7.000 αστυνομικοί έλαβαν την κατάλληλη εκπαίδευση για τις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου σε συνεργασία με τον ΟΑΣΕ και την κεντρική εκλογική επιτροπή. Οι περισσότεροι από αυτούς θα ασχοληθούν με τη μεταφορά και αποθήκευση του εκλογικού υλικού. Η παρέμβασή τους εντός των χώρων των εκλογικών κέντρων γίνεται για έκτακτες περιπτώσεις ή άλλως μόνο κατόπιν αιτήματος του προέδρου του εκλογικού κέντρου.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας στις 19:00, με καθορισμένη διαδικασία, η αστυνομία θα μεταφέρει τις κάλπες στα σημεία καταμέτρησης. Εδώ και αρκετές ημέρες η Αστυνομία του Κράτους έχει αναλάβει την προστασία των εκλογικών κέντρων σε όλη τη χώρα, όπου θα διεξαχθεί η διαδικασία καταμέτρησης ψήφων. Ήδη έχουν φτάσει εκεί τα απαραίτητα υλικά, όπως κάμερες, εξαρτήματα καταμέτρησης κ.λπ., για τα οποία δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα κατά τη μεταφορά τους.

Ένα μέρος των αστυνομικών θα συμμετάσχει σε εκλογές μακριά από τον τόπο εργασίας τους, ενώ στην περίπτωση των Τιράνων το έργο αυτό θα ανατεθεί στη γενική περίπολο. Λόγω της δέσμευσης της αστυνομίας σε άλλους τομείς, τα αντικείμενα ιδιαίτερης κρατικής σημασίας θα φυλάσσονται από τις δυνάμεις καταδρομών του στρατού, από την Παρασκευή έως και την Τρίτη, οπότε και θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία.

Η δέσμευση της αστυνομίας περιλαμβάνει και την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας, που ξεκίνησε στις 14 Απριλίου, για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας στις συγκεντρώσεις και άλλες δραστηριότητες των πολιτικών κομμάτων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου